En blender gir deg ikke bare friheten til å drikke en sunn smoothie, men du kan også lage supper, pureer, barnemat, mel, plantebasert melk, nøttesmør, milkshake og energibarer, for å nevne noe. Med andre ord: en blender gjør alt. Det er nesten ingen grenser for hva den kan hjelpe deg med å lage, og hvis du ikke har en allerede, er det på høy tid å innvie en på kjøkkenet.  

HVORDAN LAGE MILKSHAKE

En milkshake er en smaksrik drikk, enten du nyter den med en god film en mørk høstkveld eller sammen med venner en sommerdag i hagen. Det er ikke vanskelig å lage sin egen milkshake hjemme med en blender, og her er en essensiell grunnoppskrift som gjør det mulig for deg å lage den milkshaken du liker aller best:

Så enkelt! Hvis du ønsker et ekstra touch, kan du toppe den med pisket krem og pynte den med ekstra bær eller sjokolade. 

Les også vår stor guide: Blender test

MAKROMANN.NO

SMOOTHIEMASKIN

En smoothiemaskin, eller blender, er et fantastisk verktøy på kjøkkenet. Hvis du ønsker å lage mer mat fra bunnen av eller ønsker å legge til mer frukt og grønt i hverdagen gjennom smoothier, er en smoothiemaskin noe du bør investere i. Nå finnes det flere typer blendere på markedet, og det kan være vanskelig å finne frem i jungelen. Nedenfor har vi oppsummert noen av de ulike typene du kan velge mellom:

På farta

Hvis du er på utkikk etter å lage raske smoothier du kan ta med deg på farten eller slenge raskt sammen etter trening, er en miniblender ypperlig. Porsjonene blir kanskje ikke så store, men smoothiemaskinene er kompakte, noe som betyr at de tar lite plass og gir deg lite oppvask i etterkant. Lettvint – og ofte et rimelig alternativ.

Best i test Blender

Klassisk

De vanlige, klassiske smoothiemaskinene kan gi deg flere porsjoner smoothie på en gang, og kommer i flere størrelser. Sørg for å finne en som passer til dine behov, da den klassiske blenderen er den mest populære, og kommer i utallige varianter. 

Høyt tempo

Kraftige blendere med høy effekt gjør det mulig for deg å lage hva du vil, fra mel til smoothier. Disse beistene kan du også kjøre med tørre ingredienser, slik at det blir en alt-mulig-maskin på kjøkkenet ditt. Disse ligger i en høyere prisklasse, men med god grunn, da den kommer til å bli en trofast assistent i en årrekke på kjøkkenet. 

HAND BLENDER

En stavmikser er et essensielt verktøy på kjøkkenet som gjør det mulig å blande sammen både smoothier, supper, barnemat og energibarer. Selv om den er effektiv, vil den derimot ikke kunne måle seg med en blender. Fordelene er at den tar lite plass og gir deg minimalt med oppvask i etterkant. Ofte kan du også få med tilbehør til stavmikseren som gjør mulighetene dine større, med for eksempel en visp eller en liten food processor.

KUN HÅNDPLUKKET RABATTER OG KUPONGER BARE NÅR VI FINNER NOE VERDT

Vi verdsetter personvernet ditt. Du kan når som helst melde deg av nyhetsbrevet

🏆 HVORDAN LAGE MILKSHAKE?

Det er ikke vanskelig å lage sin egen milkshake hjemme med en blender, og her er en essensiell grunnoppskrift som gjør det...

🔍 SMOOTHIEMASKIN

Nå finnes det flere typer blendere på markedet, og det kan være vanskelig å finne frem i jungelen. Nedenfor har vi oppsummert...

🤔 HAND BLENDER

Selv om den er effektiv, vil den derimot ikke kunne måle seg med en blender...