Tørketrommelen er en ganske flott oppfinnelse, og har hjulpet oss ganske mye med å holde klærne våre i best mulig form så lenge det går. Men vet du alt om denne maskinen og hva den kan gjøre? Les mer her!

KAN KONDENSTØRKETROMMEL VÆRE ET ALTERNATIV FOR DEG?

Det finnes mange forskjellige varianter og modeller av tørketromler man kan kjøpe. En ganske vanlig modell er kondenstørketrommelen. Den er kanskje også en av de meste energivennlige og smarteste alternativene som finnes. Det er fordi den tar inn oppvarmet luft fra omgivelsene, noe som gjør at den ikke bruker like mye energi på oppvarming som andre modeller gjør. Det er veldig nyttig og kan utgjøre en stor forskjell når det kommer til strømregninga. 

Les også vår stor guide: Tørketrommel test

En kondenstørketrommel trenger heller ikke å kobles til ventilasjon da vannet som trekkes ut samles i en beholder, som tømmes når den blir full. Det gjør at du kan plassere en slik trommel hvor du vil og gjør den veldig lett å installere!

Best i test Tørketrommel

ALTERNATIV TIL VASK AV DYNE UTEN TØRKETROMMEL

Det anbefales stort sett alltid å sette dyna i tørketrommelen etter at du har vasket den. Gjør du det riktig blir hele dyna tørr og fin og klar til bruk. Tørker du den for kort så blir kanskje trekket tørt, men midten av dynen og under overtrekket blir ikke tørket. Med trommel er det lett altså, men hvordan kan man gjøre det om man ikke har trommel?

Da det anbefales å vaske dyna en gang i året så har man visse muligheter. Velger man å gjøre det på våren eller sommeren kan man henge dyna opp ute til tørk. Sola gjør underverker for dyna og er en veldig effektiv måte å gjøre det på. Det er jo tross alt sånn man gjorde det før i tiden, og litt peiling hadde de jo, det må man si!

Det er jo mulig å henge opp dyna inne et sted også, men det er ikke en like god og effektiv måte.

VET DU HVA TØRKETROMMEL TEGN ER?

Når du skal vaske klær så ser man på lappen en hel haug med symboler. Noen av dem er enklere å forstå enn andre, og når det kommer til tørketrommelen er det viktig å vite at om symbolet er firkantet har det noe med tørketrommel å gjøre. Er det en X over firkanten tåler den ikke tørketrommel, to prikker tilsier at den tåler høy temperatur, mens en prikk betyr at den tåler lavere temperaturer.

Det er faktisk viktig å vite slike ting om du ønsker å ta så godt vare på klærne dine som mulig. Tørker du klær som ikke bør tørkes så kommer de til å bli skadet og ødelagt over tid. Og det er vel noe man gjerne vil unngå. Men gjør du det riktig vil klærne føles som nye i lang tid fremover. Da er det verdt å finne ut av slike ting i forkant!

KUN HÅNDPLUKKET RABATTER OG KUPONGER BARE NÅR VI FINNER NOE VERDT

Vi verdsetter personvernet ditt. Du kan når som helst melde deg av nyhetsbrevet

🏆 KONDENSTØRKETROMMEL

Det er fordi den tar inn oppvarmet luft fra omgivelsene, noe som gjør at den ikke bruker like..

🔍 VASKE DYNE UTEN TØRKETROMMEL?

Tørker du den for kort så blir kanskje trekket tørt, men midten av dynen og under overtrekket..

🤔 TØRKETROMMEL TEGN

Er det en X over firkanten tåler den ikke tørketrommel, to prikker tilsier at den tåler..