Enten man ønsker å komme seg fra punkt til punkt i en storby eller vil farte seg gjennom landeveien, er elektriske sparkesykler ideelle. De tar liten plass, både til oppbevaring og under bruk. Med hjelpen fra motoren er du mye mer mobil enn med en ordinær sparkesykkel, og en ting er sikkert: elektriske sparkesykler er kommet for å bli.

Les også vår stor guide: El-sparkesykkel test

RYDE SPARKESYKKEL

Hånd i hånd med den grønne bølgen som skyller seg over verden, har man endelig flotte løsninger på hvordan man kan komme seg raskt rundt i urbane steder på en miljøvennlig måte. Vi snakker selvfølgelig om elektriske sparkesykler til utleie. Ryde gjør det mulig å komme seg gjennom bymiljøet uten problemer og stress, takket være elektriske sparkesykler av høy kvalitet.

Man plukker opp en elektrisk sparkesykkel på en av holdeplassene, og kjører dit man trenger, uten å måtte forholde seg til rushtrafikk eller overfylt offentlig transport. Ryde er et av tiltakene som har tatt Norge med storm, og tilbyr elektriske sparkesykler i flere av Norges største byer. For øyeblikket kan du få glede av rimelige el-sparkesykler i Bergen, Trondheim, Stavanger og Kristiansand. Ved å laste ned appen Ryde tilbyr, kan du finne utleie-sparkesykler på flere GPS punkter rundt om i byene, og enkelt betale via appen: enten når du parkerer, eller fylle opp kontoen din på forhånd.

Prisene ligger på kun 3 kr per minutt, pluss en sum på 10 kr for å låse opp el-sparkesykkelen. Disse elektriske sparkesyklene er selvfølgelig godkjent av staten, og kommer uten seter.

ELEKTRISK SPARKESYKKEL MED SETE

Selv om man nemlig kan finne elektriske sparkesykler med sete rundt omkring i Europa når man er på storbyferie, er det ikke lurt å prøve seg på dette i Norge. Elektriske sparkesykler blir ikke lenger kvalifisert som en “sykkel” når den har sete, og blir derfor stemplet som et kjøretøy. 

Det høres kanskje litt rart ut at det er klassifisert som en sykkel, og ikke har lov å ha sete, selv om ordinære sykler har det, samt elektriske sykler. Derimot er det bare elektriske kjøretøy som har selvbalanserende teknologi innebygd som kan ha et sete – noe den elektriske sparkesykkelen ikke har. Derfor vil du måtte betale en bot hvis du skulle bli tatt med et sete på el-sparkesykkelen din. Ikke tro sjansen er forbi deg: hvis du likevel skulle ønske å prøve en, er dette fullt mulig andre steder i Europa. Kanskje du skal prøve en elektrisk sparkesykkel med sete neste gang du er på sightseeing med vennegjengen eller kjæresten?

ELEKTRISK SPARKESYKKEL LOVLIG

Det er lov å eie en elektrisk sparkesykkel i Norge, og elektriske sparkesykler er klassifisert som en sykkel. På grunn av dette er det ingen nedre aldersgrense på å bruke det, men det finnes mange forhåndsregler man bør ta til ettertanke.

Som tidligere nevnt er det ikke lov å ha sete på elektriske sparkesykler i Norge, og man må også ha refleks på sparkesykkelen, samt lys hvis du skal ut og kjøre når det er mørkt. Det er heller ikke lov å kjøre fortere enn 20 km/t.

KUN HÅNDPLUKKET RABATTER OG KUPONGER BARE NÅR VI FINNER NOE VERDT

Vi verdsetter personvernet ditt. Du kan når som helst melde deg av nyhetsbrevet

🏆 RYDE SPARKESYKKEL?

Ryde gjør det mulig å komme seg gjennom bymiljøet uten problemer og stress, takket være..

🔍 ELEKTRISK SPARKESYKKEL MED SETE

Derfor vil du måtte betale en bot hvis du skulle bli tatt med et sete på el-sparkesykkelen..

🤔 ELEKTRISK SPARKESYKKEL LOVLIG

På grunn av dette er det ingen nedre aldersgrense på å bruke det, men det finnes mange..