De fleste menn tenker mye på hvordan man barberer seg riktig med tradisjonell skumbarbering. Men, er vi like flinke til å passe på når man bruker barbermaskiner. Her er en enkel guide til hvordan du bruker barbermaskinen din riktig for å få optimale resultater. Er huden og skjegget ditt klar for en runde med barbermaskinen?

Med mindre du bruker en av de nye og avanserte barbermaskinene med våte og tørre egenskaper – de som kan brukes med eller uten vann – vil du få mye bedre resultater fra en elektrisk barbermaskin hvis skjeggstubben din er helt tørr og relativt stiv. Det vil si at du vil passe på at stubben er fri for skitt og talg (hudens naturlige olje).

Les vår stor guide: Barbermaskin test

Vanlig rengjøring hjelper her. På markedet finner du også diverse alkoholbaserte ansiktsprodukter laget for barbermaskiner. De fleste er formulert med ingredienser som vitamin E, og sikrer at huden din er beskyttet og irritasjonen holdes på et minimum.

Makromann.no

Pass på at du får riktig vinkel. Hold barbermaskinen rett i ansiktet, og bruk din frie hånd til å trekke huden din mens du barberer deg slik at hårene står stående. Dette vil sikre maksimal kontakt med huden, redusere barbertiden og minimere hår som blir dratt istedetfor klippet. Folie-barbermaskiner fungerer best ved å bruke bare frem og tilbake slag, mens roterende barbermaskiner  bør brukes med sirkulære bevegelser.

Følg med på temperaturen på hodet til barbermaskinen. På grunn av det faktum at de er motoriserte, genererer de fleste barbermaskiner en viss grad av friksjonsvarme – dårlige nyheter for sensitiv hud, da det kan forårsake irritasjon. Begynn alltid med de følsomme områdene, som halsen for eksempel, først, mens barbermaskinen fremdeles er kjølig. Trykk lett og ikke gå over samme sted gjentatte ganger.

Ta vare på barbermaskinen din. Barbermaskiner er som biler. De fungerer best når de vedlikeholdes ordentlig og utslitte deler erstattes. Mange kommer nå med egne rengjøringssystemer. Hvis din gjør det, bruk det. Ikke bare vil det bidra til å levere en bedre barbering, det vil forlenge levetiden også. Bruk den medfølgende rengjøringsbørsten for å fjerne støv og smuss fra kutterne og folien etter hver barbering, men vær forsiktig, da disse delene er delikate og lett skadet. Obs! Bank aldri på barbermaskinen på kanten av vasken for å fjerne rester. 

Hvis du bruker en folie-barbermaskin, må folien skiftes ut hvert 1-2 år, avhengig av seighet i stubben. De fleste menn unnlater å gjøre dette, og hvis du gjør det vil du ende opp med å trykke hardere for å få en god barbering og irritere huden i prosessen. Informasjon om reservedeler finner du i brukermanualen, så sørg for at du ikke kaster den.

Tålmodighet er en dyd med alle slags teknikker du tar i bruk under barberingen din, men det er spesielt viktig hvis du er nybegynner til elektrisk barbering. Hvis du har brukt en våt barberhøvel hele livet og bestemmer deg for å gå elektrisk, kan huden din ta flere uker å tilpasse seg den nye barberingsteknikken. Hold fast ved det, selv om du opplever litt mild irritasjon til å begynne med.

KUN HÅNDPLUKKET RABATTER OG KUPONGER BARE NÅR VI FINNER NOE VERDT

Vi verdsetter personvernet ditt. Du kan når som helst melde deg av nyhetsbrevet

🏆 RIKTIG VINKEL

Hold barbermaskinen rett i ansiktet, og bruk din frie hånd til å trekke huden din mens du barberer deg slik at..

🔍 TEMPERATUREN PÅ HODET

På grunn av det faktum at de er motoriserte, genererer de fleste barbermaskiner en viss grad av..

🤔 TA VARE PÅ BARBERMASKINEN

Ikke bare vil det bidra til å levere en bedre barbering, det vil forlenge levetiden også. Bruk den medfølgende rengjøringsbørsten for å fjerne støv og..