Kreatin er et naturlig forekommende stoff som lages i kroppen. Det bidrar til å gi deg muskelenergi og gjør vekttrening langt mer effektiv. Du får kreatin naturlig gjennom kostholdet. Kjøtt inneholder som kjent mye protein og er også den viktigste kreatin-kilden. For ekstra kreatin kan du ta kosttilskudd som inneholder konsentrert kreatin.

På den måten kan du gi din trening et effektivt løft, både hva gjelder ytelse og synlig resultat. Det er viktig å bruke kreatin på riktig måte for å oppnå maks uttelling. 

Når skal man ta kreatin? 

Kreatin bidrar til å gjøre musklene dine i stand til å yte mer. Derfor er det et tilskudd som passer perfekt for dem som har kommet til et platå i sin ytelse på trening. Mange opplever for eksempel at musklene ikke lenger vokser i takt med treningsinnsats, eller at man er i stand til å fortsette å øke treningsmengde eller intensitet som ønsket. Da kan et tilskudd med kreatin være løsningen. 

Du bør ta kreatin over tid. Det vil som regel drøye en plass mellom 5 og 7 dager før musklene er i stand til å yte ekstra takket være kreatintilskudd. Da vil du oppleve at du er i stand til å trene mer intenst, med tilhørende forbedret muskelutvikling. 

Noen eksperter understreker at det gir best resultat å ta kreatintilskuddet så snart du er ferdig å trene. På den måten får du maks uttelling. Den normale brukerdosen for kreatin er på ca. 4 gram. Det anbefales å bruke kreatin i 4 til 6 uker av gangen. Deretter bør du ta en pause som varer på mellom 2 og 4 uker. Det skyldes at det er grenser for hvor mye kreatin kroppen kan dra nytte av.  

Hva gjør kreatin med kroppen?

Kreatin forekommer altså som en helt naturlig substans i kroppen allerede. Når man trener gir kreatin et ekstra energi-boost. Det kan komme svært godt med når man trener med høy intensitet i løpet av kort tide. Dette inkluderer selvsagt å løfte vekter. 

Det anslås at kreatin kan gi en økt ytelse på om lag 5 til 10%. Du kan dermed kunne løfte 5 til 10% flere kg hvis du yter maksimal fordel av kreatin.

En annen viktig effekt kreatin har på kroppen er at musklene holder på mer vann. Du kan oppleve en vektøkning på opptil 7 kg. i måneden rett og slett fordi du holder mer vann bundet til kroppens muskelvev.  

Det er viktig å huske på at kreatin ikke har noen negative bivirkninger. Samtidig hører det med at det er grense for hvor stort utslag du kan få av å ta kreatin. Det anslås i tillegg at 30% av mennesker ikke responderer på kreatin i det hele tatt. 

Hvor mye kreatin om dagen?

Det anbefales at du tar mellom 3 og 5 gram med kreatin daglig. Tar du mer enn dette vil kroppen ikke kunne benytte seg av det ekstra tilskuddet. Med andre ord blir det overflødig, og du kaster bort kosttilskudd for ingenting. 

Husk at du bør ta en pause på noen uker mellom hver 4-6 uker med daglig kreatinbruk.

KUN HÅNDPLUKKET RABATTER OG KUPONGER BARE NÅR VI FINNER NOE VERDT

Vi verdsetter personvernet ditt. Du kan når som helst melde deg av nyhetsbrevet

🏆 NÅR SKAL MAN TA KREATIN?

Mange opplever for eksempel at musklene ikke lenger vokser i takt med treningsinnsats, eller at man er i stand til å..

🔍 HVA GJØR KREATIN MED KROPPEN?

Det kan komme svært godt med når man trener med høy intensitet i løpet av kort tide. Dette inkluderer..

🤔 HVOR MYE KREATIN OM DAGEN?

Det anbefales at du tar mellom 3 og 5 gram med kreatin daglig. Tar du mer enn dette vil kroppen..