Å fjerne nesehår er til tider en dyd av nødvendighet. I alle fall om du ikke er av typen som synes det er delikat med hår som stikker ut av nesa. Å nappe nesehår er utrolig vondt. Den smarte løsningen, og mer smertefrie, er å investere i en nesehårtrimmer.

Les vår stor guide: Nesehårtrimmer test

Poenget med Nesehår

Kroppen vår er unik, og alt har sin egen funksjon. Det gjelder også nesebor og nesehår. Vi puster med nesen, og når vi trekker inn luften har neseborene som hovedfunksjon å fjerne urenheter fra denne luften. Neseborene får hjelp av både nesehår og snørr til å utføre denne jobben. Nesehårene er derfor et naturlig filter, som hindrer støv og annen skitt fra å komme seg inn og skape irritasjoner.

I tillegg absorberer de fuktigheten i luften, og bidrar på den måten til å regulere temperaturen på den luften du puster inn gjennom nesen. Målet med nesehårtrimmeren er dermed ikke å fjerne alt du har av hår i nesen, men de som stikker utenfor.

Her kommer noen ekstra tips:

  1. Fjern gjerne de ytterste nesehårene, altså de som stikker ut av nesen og er synlige. La de innerste stå igjen
  2. Ikke bruk pinsett når du skal fjerne hårene i nesen. Dette kan bidra til at hårsekkene får en infeksjon
  3. Skyll nesen før du starter, aller helst med saltvann. Da fjerner du skitt og støv på en effektiv måte

Fjerning av Nesehår

Det er fullt mulig å fjerne nesehår ved hjelp av en saks. Du skal dog være veldig forsiktig, da saksen hurtig kan gi deg sår på innsiden av nesen. For å bruke saks bør du både ha en stødig hånd og godt nok lys til å se hva du driver med. Klipp av de lengste hårene, altså de som stikker ut, og deretter kan du stusse litt på nesehårssveisen.

Dersom du ikke har lyst til å bruke saks og risikere at nesen blir full av sår, er en nesehårtrimmer den perfekte løsningen. Disse kommer i flere prisklasser, og du har dermed mulighet til å velge den som passer din lommebok aller best. En nesehårtrimmer har den fordelen at den er laget nettopp for å fjerne nesehår på en skånsom og enkel måte. Den sørger for at du ikke fjerner for mye hår, og du slipper å bli full av sår.

En Elektrisk Nesehårtrimmer

En elektrisk nesehårtrimmer med et roterende hode kan være en god investering. Den sørger for å fjerne hårene så skånsomst og smertefritt som mulig. Det finnes også modeller som er gode å holde i, og som kommer med tilbehør som gjør at du også kan fjerne hår i ørene.

Fordelene med en nesehårtrimmer er mange:

Nesehårtrimmeren er enten i plast eller metall, og går som regel på batteri. Det er det roterende hodet som sørger for å fjerne de uønskede hårene. Enheten er enkel å bruke, og like enkel å vedlikeholde. 

Oppsummering

Uønskede hår kan oppstå over alt, både i nesen og i ørene. For å fjerne disse på en skånsom måte, kan det være lurt å bruke en nesehårtrimmer. Disse er enkle å bruke, lette å vedlikeholde og sørger for at du kan fjerne hårveksten uten å få små sår eller infeksjoner.

🤔 Fjerning av Nesehår

Du skal dog være veldig forsiktig, da saksen hurtig kan gi deg sår på innsiden av nesen. For å bruke saks bør du både ha..

🔍 Elektrisk Nesehårtrimmer?

En elektrisk nesehårtrimmer med et roterende hode kan være en god investering. Den sørger for å..