Denne introduksjonen passer både nybegynneren og den erfarne grillmesteren.

Først og fremst: Gjør grillen klar 

Pass på at alle grillkomponentene er rene. Under ristene inkludert. Vær spesielt oppmerksom på brennerørene, og tørk av innsiden av lokket før du tørker av utsiden. Mye rusk her fører til mye flammer som setter dårlig smak på maten. Ren rist gir gode og definerte grillmerker, og forhindrer at maten fester seg. 

Les vår stor guide: Gassgrill test

Tenn grillen din. Når propan er tilkoblet og tank ventilen er åpen, er det på tide å tenne grillen. Hold grilllokket åpent når du tenner på. Skru en brenner til høy eller “lys” og trykk deretter på tennings- eller autolys-knappen på grillen. Når den første brenneren er tent, kan du enkelt tenne de to eller tre andre brennerne og justere varmen.

Hva om gassgrillen din ikke tennes? De fleste moderne gassgriller har en «manuell» løsning av denne grunn, og noen har til og med en fyrstikkholder som er festet til grillen. Finn hullet – det kan være på siden av grillen. Tenn brenneren nærmest hullet og sett forsiktig inn en opplyst fyrstikk, gjerne en lang fyrstikk eller festet til grillens fyrstikkholder. Brenneren skal tenne med en gang.

Når du griller

Få det varmt.

Gassgriller trenger tid til å forvarme, akkurat som kullgriller, selv om de tar kortere tid. Når brenneren er tent, vri brennerne på høy side og forvarm grillen i 10 til 15 minutter. Etter forvarming kan du redusere varmen eller slå av brennere etter behov for oppskriften din.

Lær deg å kjenne til med sonene dine.

Hvis du kun skal lære en ting om grilling, så la det være dette. Sonematlaging er en metode for grilling som kombinerer direkte- og indirekte varme for maksimal effektivitet og best resultater.

Direkte varme leveres av en brenner eller to som er satt til høy eller middels høy og er best for searing, hurtigkokende grønnsaker og skjellmat.

Indirekte varme er en brenner (eller to) ved siden av den direkte varmekilden, som er slått av. Indirekte varme er avhengige av konveksjon (du må lukke grillen for å bruke den) for en lav-sakte varme omtrent som å steke i ovnen. Det brukes til å tilberede kjøtt til riktig temperatur eller til å koke grønnsaker helt gjennom uten kullsvart utside.

Bruk lokket og de to nivåene i grillen

Å forstå når og hvordan du bruker lokket på grillen er en del av å bli grillmester. Hvis du dekker grillen mens du steker, lar den delen av grillen som er satt til indirekte varme gjøre jobben sin enda bedre, og skaper en stabil temperatursone. Denne teknikken er flott når du har flere måltider på grillen eller et stort kjøttstykke.

Å holde lokket lukket kan også gjøre grillen om til en ovn, noe som er flott å bruke bake-egenskapene til grillen. Vær imidlertid forsiktig: Å dekke grillen gir et mye varmere kokemiljø, noe som betyr at du raskt kan koke tynne biff eller fiskefilet. Hold et øye med temperaturmåleren. En god oppskrift vil fortelle deg når du skal dekke grillen, men når du har forstått hva denne teknikken gjør, vil du vite når du skal bruke den.

Det er et ideelt sted å smelte ost på burgere eller varme brød til burgere og sandwhicher.

Basisverktøyene du trenger for grilling 

Du finner det meste allerede på kjøkkenet ditt. Stekespade, bakebrett, og kjøkkentenger vil se mye bruk på grillen. Tre verktøy vi anbefaler som du kanskje ikke har er digitalt termometer, lange kjøkkentenger, og grillspyd.

Kom i gang med grillingen!

KUN HÅNDPLUKKET RABATTER OG KUPONGER BARE NÅR VI FINNER NOE VERDT

Vi verdsetter personvernet ditt. Du kan når som helst melde deg av nyhetsbrevet

🏆 GJØR GRILLEN KLAR

Vær spesielt oppmerksom på brennerørene, og tørk av innsiden av lokket før du..

🔍 NÅR DU GRILLER

Når brenneren er tent, vri brennerne på høy side og forvarm grillen i 10 til 15 minutter. Etter forvarming kan du..

🤔 BRUK LOKKET OG DE TO NIVÅENE

Å forstå når og hvordan du bruker lokket på grillen er en del av å bli grillmester. Hvis du dekker grillen..