Dersom man går inn på et treningssenter i Norge vil man se at de aller fleste trener med pulsklokke på hånda. Fordelene er mange, og som nordmenn liker vi å ha kontroll. Enten du vurderer å kjøpe din første pulsklokke, eller å oppgradere den du har, er det greit å kunne sette seg inn i hvordan du kan få mest ut av treningen og resultatene du måler på din pulsklokke. 

De fleste pulsklokker på markedet i dag krever ikke lenger at du bruker et pulsbelte på brystet, men det å ha klokka på arma er nok. Alltid sørg for at pulsklokken er ladet opp før trening, for å unngå at den går tom for strøm halvveis gjennom økta. Gjør deg kjent med de ulike programmene pulsklokka di tilbyr, dette kan gjøres gjennom bruksanvisningen, på nettsiden til produsenten eller på sportsbutikken du kjøpte den.

Les vår stor guide: Pulsklokke test

Ta på deg klokka og velg et program som passer til aktiviteten du skal utføre og start treningen. Når treningsøkta er ferdig stopper du programmet og du vil da se alle resultatene fra treningen på skjermen på klokka, eller på mobilen dersom du har synkronisert disse. 

Hvordan å Trene Med Pulsklokke?

Det er mange grunner til å trene med pulsklokke, blant annet økt motivasjon og presisjon på treningen. De fleste blir motivert av å se reelle tall, svart på hvitt som viser hva de har fått ut av innsatsen de har lagt inn. Pulsklokken kan også vise deg presist hvor mange kalorier du har forbrent, slik at du vet hvor mye kroppen din trenger for å fylle opp energilagrene igjen. Dersom du ønsker å gå ned i vekt, kan det være veldig hjelpsomt å se hvor høy fettforbrenning du har hatt.

Mange synes også at de ulike sonene pulsklokka måler kan være et godt verktøy for å ha kontroll på treningen. Enkelte soner passer bedre til visse muskelgrupper enn andre, og her vil man også være i stand til å se makspuls. Man kan få god hjelp av å bruke en pulsklokke, enten man er en eldre person som har fått beskjed av legen å holde seg under en spesifikt antall hjerteslag i minuttet, eller som idrettsutøver for å analysere hva som er likt i treningsøktene, hva som er ulikt og progresjon over tid. 

En pulsklokke fungerer gjennom ulike sensorer som er innebygd for å måle pulsen din i håndleddet. Når pulsklokken er ny, blir man spurt om å legge inn vekt, høyde, kjønn og hvor gammel man er. Denne dataen er tatt med når pulsen og intensiteten av treningsøkten er målt.

Flyten i blodårene under huden blir målt av sensoren i klokken og vanligvis består en slik pulsmåler av to hovedelementer, nemlig et lys som vanligvis sender ut rødt eller grønt LED-lys og en optisk sensor som registrerer det lyset som reflekteres tilbake i blodbanen. Verktøyet som plukker opp frekvensene sender dette til skjermen på klokka, slik at du øyeblikk til øyeblikk kan holde deg oppdatert på hva kroppen din går gjennom og hva slags utvikling treningen har.

KUN HÅNDPLUKKET RABATTER OG KUPONGER BARE NÅR VI FINNER NOE VERDT

Vi verdsetter personvernet ditt. Du kan når som helst melde deg av nyhetsbrevet

🏆 GRUNNER TIL Å TRENE MED PULSKLOKKE

Blant annet økt motivasjon og presisjon på treningen. De fleste blir motivert av å se reelle..

🔍 KAN VÆRE ET GODT VERKTØY

Enkelte soner passer bedre til visse muskelgrupper enn andre, og her vil man også være i stand til å..

🤔 TO HOVEDELEMENTER

Et lys som vanligvis sender ut rødt eller grønt LED-lys og en optisk sensor som registrerer det lyset..