Til tross for hva din moren din sier, så er det fortsatt populært med skjegg. Med den rette looken, kan skjegg forsterke din maskulinitet og gi deg en skarpere og mer dramatisk estetikk. Men det er ikke bare å la være å barbere skjegget i seks måneder; et fint skjegg krever mer enn tålmodighet. Nøkkelen er å holde ansiktshåret trimmet og godt vedlikeholdt.

Ansiktshår vokser ut på forskjellige tider, noe som betyr at jo lenger ansiktshåret blir, dess mer sannsynlig er det at det ser rotete ut. Trimming holder ikke bare ansiktshåret pent, det definerer også formen skjegget ditt tar, skjeggoljer og skjeggsjampoer hjelper med god hygiene or holder skjegget rent og pent.

Verktøy til skjegget

Selv om du kanskje klarer deg med en trofast gammel saks, så er det er et par viktige verktøy som gjør det lettere å trimme skjegget. En elektrisk skjeggtrimmer (eller hårklipper) vil gjøre livet enklere, spesielt for menn som ønsker å ha kortere skjegg. En hårklipper er også praktisk for å definere halsen din, et sikkert tegn på et velstelt skjegg.

Dersom du ikke lenger har kort og ryddig skjegg, men har mer lengde på det, så trenger du også en god saks. Du kan bruke enhver saks som er laget for å klippe håret, selv om du kan kjøpe spesielle sakser for skjeggtrimming, som er designet for at du skal få bedre kontroll. Du bør også ha en kam, for å forberede skjegget før trimming.

Det er mulig å kjøpe tykkere kammer som er spesielt utviklet for dette formålet, men en vanlig kam vil også fungere. For å definere kantene på skjegget, kan det også være nyttig med en barberhøvel eller standard elektrisk barbermaskin. En barberhøvel vil gi mer presis definisjon, noe som gir deg penere kanter.

Hvordan trimme skjegget

Dersom du bare fortsetter å la skjegget være på eventyr, så kan du ennå ikke vite hva slags form du ønsker at skjegget vil ta. Stilen på skjegget ditt vil bli bestemt av din personlighet, stilen du ønsker å vise, hva som ser best ut til din ansiktsform, og kanskje til og med hva sjefen din vil la deg komme unna med. Les vår guide om stiler til menn med skjegg stiler for å finne ut hva slags type ansiktshår som fungerer best for deg.

Trimming av skjegg har tre aspekter: å forme skjegget, noe som vanligvis oppnås best med saks, vedlikeholde lengde, gjøres også best med saks, samt definere kanter. Det kan gjøres med et barberblad, elektrisk barbermaskin eller hårklipper.

https://www.youtube.com/watch?v=OdvgHaqrEWc

Hvordan trimme skjegg med saks

Dersom skjegget er i ferd med å bli lengre, så bør du tenke på å forme det med en saks. Det kan være fristende å bare la en frisør ta denne jobben, men faktum er at mange menn ikke går så ofte som de ønsker. Å lære seg å trimme skjegget med saks er et must for å holde skjegget på sitt beste.

For det første, sørg for at skjegget er rent, gi det en vask med en litt shampo. Et rent skjegg vil være lettere å arbeide med. Deretter kan du gre det med en kam, noe som vil gi deg en idé om hvilke deler som ser litt rotete ut.

Den viktigste regelen å huske ved trimming av skjegget med saks, er å aldri klippe for mye for tidlig. Du ønsker ikke å bli en skygge av ditt tidligere jeg fordi du gikk amok med saksen. Vær forsiktig, spesielt i starten. Start rundt haken din og trim vekk løse ender. Husk at symmetri er viktig. Husk at du må trimme skjegget like mye på begge sider. Fortsette å jobbe deg opp fra bunnen av kinnskjegget.

Dersom du trimmer et kortere skjegg med saks, kam det gjerne oppover. Jobb forsiktig på sidene og husk at du må ta hensyn til symmetri. Når du klipper med saks, må du vurdere lengden, så et ekstra par med øyne kan være nyttig.

Hvordan trimme skjegg med hårklipper

En hårklipper gir deg mer kontroll (og færre mareritt når du ødelegger skjegget) enn en saks. Moderne elektriske skjeggtrimmere har digitale kontroller som lar deg velge akkurat den lengden du ønsker.

Kam skjegget før du begynner å trimme det. I motsetning til saks, vil en hårklipper la deg å definere skjeggets grenser og skjule halsen. Dersom du velger en definert kinnlinje, bruk en barberhøvel eller den korteste innstillingen på hårklipperen, slik at du kan barbere den delen av ansiktet først. Dette vil gi deg en bedre formening om formen på skjegget.

Deretter må du bestemme hvilken lengde du ønsker at skjegget skal ha. Begynn å trimme skjegget med en lengre innstilling på lengden eller beveg deg forsiktig rundt haken og kjeven. Deretter kan du gå til sidene av ansiktet og kinnene, de fleste menn må ha kortere lengde på innstillingen her for at det skal bli bra. Til slutt er det barten.

Avhengig av hvor raskt den vokser, trenger du kanskje ikke å klippe det i det hele tatt. Husk at en ryddig bart ikke bør vokse hele veien over overleppen din. Ta en titt på vår guide for å lage en episk bart for litt inspirasjon.

Hvordan opprettholde samme lengden på skjegget

Dersom du har oppnådd det optimale skjegget, ønsker å opprettholde samme lengde. Dette er lettest å oppnå med en justerbar skjeggtrimmer. Å finne riktig lengde for det perfekte skjegget er et spørsmål om prøving og feiling. Prøv å huske hva du gjorde for å trimme skjegget ditt perfekt og bruke de samme innstillingene for å gjenskape det. Når du har perfeksjonert trimmingen, er det bare et spørsmål om regelmessig beskjæring for å lure folk til å tro at det plettfrie skjegget ditt kommer naturlig.

Slik klipper du kort skjegg

En kort skjegg er nettopp det, et kort skjegg, ikke stubber. På mange arbeidsplasser er det er det lov å ha ansiktshår og andre steder er det forventet at du barberer deg. En kort, uflidd skjegg vil skille seg ut langt mer enn lengre skjegg. Ta hensyn til ansiktsformen din og definer deretter formen på det korte skjegget. Følg kjeven din og sørg for at skjegget går langs ansiktet uten å skjule det. Kort skjegg utfyller resten av ansiktet, men bør ikke definere det.

Slik klipper du et langt skjegg

Det beste med å ha langt skjedd er at det tåler noen tabber når du trimmer det. Ikke bli revet med når det gjelder trimming, men finn formen på skjegget. Et lengre skjegg vil vise deg hvordan det vokser, så følg rådet form skjegget der det er tettest. Å trimme et langt skjegg gjør det lettere du blir kvitt splitte tupper.

Hvordan trimme skjegget og skjule halsen

Skjegget langs halsen er viktigere enn du kanskje tror. Når du ser en skjeggete mann i profil, er linjen på skjegget en av de første tingene mange vil legge merke til. Være skeptisk til å barbere en hard form inn i halsen din, siden du ønsker å oppnå en mer naturlig overgang.

Forestill deg en buet linje fra øre til øre, der det laveste punktet sitter like over adamseplet. Dette er linjen der håret bør slutte.

Etter at du har definert lengden på haken og kjeven din, kan du trimme lengde på halsen. Still gjerne hårklipperen en eller to innstillinger kortere. Bruk kortere lengde på den nederste halvdelen av halsen til den imaginære linjen som du har tegnet. Dette vil gi halsen et pent og naturlig utseende.

Til slutt må du fjerne alle løse hår under denne linjen med et barberblad eller den korteste innstillingen på hårklipperen din.

KUN HÅNDPLUKKET RABATTER OG KUPONGER BARE NÅR VI FINNER NOE VERDT

Vi verdsetter personvernet ditt. Du kan når som helst melde deg av nyhetsbrevet

🏆 Hvordan trimme skjegget?

Trimming av skjegg har tre aspekter: å forme skjegget, noe som vanligvis oppnås best med saks, vedlikeholde lengde, gjøres også best med saks, samt definere kanter. Det kan gjøres med..

🔍 Trimme skjegg med saks?

For det første, sørg for at skjegget er rent, gi det en vask med en litt shampo. Et rent skjegg vil være lettere å arbeide med. Deretter kan du gre..

🤔 Hvordan opprettholde samme lengden på skjegget?

Dette er lettest å oppnå med en justerbar skjeggtrimmer. Å finne riktig lengde for det perfekte skjegget er et spørsmål om..