Robotstøvsugere har virkelig begynt å bli populære her til lands. Endelig har teknologien blitt så god at disse produktene virkelig får jobben gjort. Mer effektivt og praktisk går det bare ikke an å holde omgivelsene støvfrie. Men hvordan fungerer robotstøvsugere? Hvordan er disse små miraklene i stand til å bekjempe hybelkaniner og støvete stuekroker helt uten at du behøver å løfte en finger? 

Les vår stor guide: Robotstøvsuger Test

Programmering

En robotstøvsuger jobber når du vil og der du ønsker. Nye modeller gir deg sjansen til å programmere din dings slik at den utfører akkurat den typen rengjøring du behøver når det passer best for deg. Du kan time det sånn at den støvsuger kjøkkenet før du lager middag, og så støvsuger spisestua mens maten tilberedes.

Selvsagt er det mange som velger å la robotstøvsugeren jobbe mens du selv er ute. Du kan komme hjem fra jobb, shopping, trening eller hva som helst, til et strøkent hjem.

Navigering

Robotstøvsugere har avanserte sensorer. Det gjør dem i stand til å unngå hindringer. Før de kommer i kontakt med møbler og lignende vil robotstøvsugeren endre retning. På den måten kan du la roboten jobbe uten å bekymre deg for kollisjoner. Du kan også programmere støvsugeren for å holde seg innenfor et visst område.

Det gjør du via en app. Har du f.eks. et åpent kjøkken, og ikke ønsker at roboten skal forville seg inn mens du lager mat kan dette være en lur løsning. 

Det er viktig å påpeke at moderne robotstøvsugere kan lære å kjenne forskjellige miljøer. Du lagrer forskjellige rom, eller hele hjemmet i robotens minne. Avanserte modeller kan ha opptil 10 hele etasjer lagret, slik at de kan brukes hjemme, på hytta, osv. Når roboten har lagret et arbeidsfelt, kan du bare si fra hvor du ønsker at den skal jobbe. Det kan du gjøre med bruk av stemmekommando på stadig flere modeller.

Bor du i et hjem med flere etasjer, finnes det robotstøvsugere som er i stand til å danne kart som dekker flere forskjellige plan. Altså kan du ha en støvsuger som tar seg av hele husets behov for renhold av denne typen.  

Tømming

Robotstøvsugere har ikke poser slik som konvensjonelle støvsugere har. Derimot har de støvbeholdere som må tømmes hyppig. Det anbefales at du sørger for å tømme robotstøvsugeren mellom hver bruk. Har du eller noen andre i huset allergier, lønner det seg å investere i en modell som har allergi-filter.

Det vil si et filter som fanger opp selv de aller minste partiklene i lufta. På den måten beskytter du deg fra støv og pollen og annet som kan ha en allergisk virkning. Har du husdyr er det også lurt å satse på denne typen filter for å bli kvitt hår og andre mulige allergener. 

Lading

Robotstøvsugere kommer med egne ladestasjoner. De plugger du enkelt og greit rett i støpselet. Roboten sørger selv for å lade batteriene når det behøves. Da tar den en pause fra jobben, oppsøker ladestasjonen sin, og plugger seg inn.

Så snart batteriet er fullt igjen fortsetter den å jobbe fra samme plass hvor den befant seg da ladebehovet meldte seg.

KUN HÅNDPLUKKET RABATTER OG KUPONGER BARE NÅR VI FINNER NOE VERDT

Vi verdsetter personvernet ditt. Du kan når som helst melde deg av nyhetsbrevet

🏆 NAVIGERING

Robotstøvsugere har avanserte sensorer. Det gjør dem i stand til å unngå hindringer. Før de kommer i kontakt med møbler og lignende vil..

🔍 TØMMING

Det anbefales at du sørger for å tømme robotstøvsugeren mellom hver bruk. Har du eller noen andre i huset allergier, lønner det seg å..

🤔 LADING

De plugger du enkelt og greit rett i støpselet. Roboten sørger selv for å lade batteriene når det behøves. Da tar den en pause fra jobben, oppsøker..