KAN MAN TA MED SEG BARBERHØVELEN I HÅNDBAGASJEN PÅ FLYET?

Det kommer vel strengt tatt an på hva slags høvel det er. Om det er en gammeldags modell, som ser ut som en kniv så er ikke det akkurat lov. Den kan jo naturligvis bli brukt som et våpen, så det er ganske forståelig at autoritetene ikke vil ha det på et fly. En trimmer er jo greit nok selvsagt, men du får håpe den ikke setter i gang helt uten videre, da det kan skremme mange! 

Les også vår store guide: Barberhøvler

Det man kan ta med seg er engangsbarberhøvel eller høvel med blader i montert i holder. Disse er av typene som ikke skjære på samme måte eller gjennomtrenge hud.

Igjen, man kan vel si at det er ganske fornuftig. Løse blader eller kniver kan dog tas med i innsjekket bagasje, som de aller fleste av oss gjør. 

Når man drar på ferie så er det ofte til destinasjoner som har gammeldagse frisørsalonger som også tilbyr barbering av skjegg. Det finnes også i Norge, men her har de blitt litt mer spesialiserte, mens i mange land koster det liksom en tier for å bli barbert. Det er jo gøy og morsomt å prøve, men de fleste av oss liker å gjøre det selv, spesielt om det handler bare om en vanlig barbering. Derfor tar vi med oss høvelen på tur!

TRADISJONELL BARBERING

Det er mye med fortiden som vi kan ta lærdommer av. Visse ting har kanskje blitt bedre, men det er mange ting som ikke blir gjort bedre i dag. Blant annet kan det være tradisjonell barbering. Da mener vi altså ikke barbering med utstyr fra Gillette og med skum ut fra boks. Ei heller mener vi barbering med trimmer hvor du kan justere lengden til akkurat det du vil ha. 

Vi mener tradisjonell barbering i den forstand at du bruker blad eller kniv, hjemmelaget skum og tar ditt liv i dine egne hender! Det er en overdrivelse, men det er klart det er en uvant metode for mange, spesielt hvordan man skal holde bladet med tanke på skarpheten. 

Men faktum er at det er ikke så vanskelig, og at det egentlig kan bli mer fornøyelig å gjøre det med tradisjonell høvel. Det eneste man må virkelig lære seg er å lage skummet selv, med produkter man kjøper så klart, og man må ikke bli lurt av reklamene. Man får like god barbering med et blad som med fem, kanskje til og med enda bedre! Det er mer presisjon med et enkeltblad som man i tillegg får holdt godt i hånda. 

En annen viktig ting er det at det er billigere i lengden. Selv om en barberhøvel kan koste mer enn en pakke på fire med moderne blader er faktum at et tradisjonelt barberingsblad kan holde deg livet ut om du tar vare på det! Og ønsker du å få en barbering som er mildere for huden og som ikke ødelegger ansiktet like mye så er tradisjonell barbering valget for deg!

🤔 Kan man ta med seg barberhøvelen i håndbagasjen på flyet?

Om det er en gammeldags modell, som ser ut som en kniv så er ikke det akkurat..

🔍 Tradisjonell barbering

En annen viktig ting er det at det er billigere i lengden. Selv om et blad kan koste mer enn en pakke på fire med moderne blader..