En oppvaskmaskin er en fantastisk maskin for oss. Den har gjort livet så mye enklere de siste årene. Men det er fortsatt visse ting mange ikke vet om den. Blant annet den beste metoden for rengjøring, eller kanskje hvordan du monterer den. Les vår artikkel her for litt informasjon rundt det.

HVORDAN DU RENSER OPPVASKMASKINEN

Det er mange knep som folk tror man kan bruke. Det er klart, moderne oppvaskmaskiner har jo ofte egne rengjøringsprogram du kan dra nytte av. Men om du ikke har en såpass moderne maskin så kan du faktisk bruke en halv sitron! Legg den i bestikkurven så den ligger stabilt, hvor du deretter heller litt oppvaskmiddel i beholderen. Deretter setter du på det varmeste programmet og du er klart.

Les også vår stor guide: Oppvaskmaskin Test

MAKROMANN.NO

Om du vil kan du også bruke eddik, men det er ikke like bra for alle maskiner som finnes. Om du vil gå litt grundigere til verks og rense blant annet filter er det mye mer jobb å gjøre. Så det avhenger nok litt på dine egne evner. Men det å rengjøre oppvaskmaskinen er en ukomplisert greie!

MONTERING AV OPPVASKMASKIN

Det er alltid spennende å kjøpe en ny hvitevare til kjøkkenet. Man er spent på hvor godt oppvaskmaskinen presterer og hvor mye finere bestikkene og tallerkenene kommer til å se ut. Men før man kommer til det må man fjerne den gamle og montere den nye.

Det kan virke litt overveldende, men de kommer jo ofte med egne bruksanvisninger. Blant annet må du huske å slå av vannet, og sette på avløpsslangen. Det er et viktig moment. Og du må også huske at høyden på kjøkkenbenken er viktig, da du gjerne må justere høyden på oppvaskmaskinen før du legger den inn. Som sagt kan du følge bruksanvisningen, men om du vil ha det garantert korrekt så kan det hende det er best å bruke en montør. Spesielt når det kommer til forsikringen! Men det er langt i fra umulig å gjøre det alene altså!

OPPVASKMASKIN TAR IKKE INN VANN

Det er jo ofte sånn med teknologi at noe kan gå feil. Som for eksempel at oppvaskmaskinen ikke tar inn vann. Det er jo ganske ubeleilig, og man må som oftest ringe til reparatør da det kan være mange forskjellige årsaker til det. En annen ting som er viktig å vite at det er mange signaler på at den ikke tar inn vann. Blant annet starter jo en maskin ikke i det hele tatt. Om den starter vil den bare lage en masse lyd uten å rengjøre noe. Det er heller ikke så bra for motoren og maskinen generelt. 

Før du ringer reparatør kan det være greit å sjekke om blant annet filteret er tett. Sjekk også om vanntilførselen er skrudd på. Det kan jo hende at du har drevet med noe under vasken og glemt å sette på vanntilførselen igjen. Slike ting skjer, og det er jo ikke så gøy å få en reparatør hjem som vil ta betalt for å sette på vanntilførselen din!

KUN HÅNDPLUKKET RABATTER OG KUPONGER BARE NÅR VI FINNER NOE VERDT

Vi verdsetter personvernet ditt. Du kan når som helst melde deg av nyhetsbrevet

🏆 RENSE OPPVASKMASKIN

Men om du ikke har en såpass moderne maskin så kan du faktisk bruke en halv sitron! Legg den i bestikkurven...

🔍 MONTERE OPPVASKMASKIN

Det kan virke litt overveldende, men de kommer jo ofte med egne bruksanvisninger. Blant annet må du huske å slå av vannet...

🤔 OPPVASKMASKIN TAR IKKE INN VANN

Det er jo ganske ubeleilig, og man må som oftest ringe til reparatør da det kan være mange forskjellige årsaker til det. En annen ...