For de som er unge og voksne er telefoner noe som har revolusjonert livene deres, og gitt uante muligheter. Men det kommer også utfordringer, både når det gjelder barn og telefoner, hvordan de eldre skal bruke dem, og privatlivets fred. Hva kan du om dette?

MOBILTELEFON FOR BARN

Hvorvidt man bør kjøpe en telefon til sitt barn kommer til å være en debatt som vil vare lenge. Det er det jo gode grunner til egentlig, men samtidig er det et visst sosialt press om at et barn bør ha telefon også.

Les også vår stor guide: Mobiltelefon test

MAKROMANN.NO

Alderen spiller naturligvis en stor rolle, da det er lettere å gi en telefon til 10-åringen enn det er til en som er i første klasse. Som forelder vil man jo gjerne ha en viss kontroll over hva barnet driver med, spesielt når den store verden som internett er presenterer seg. Da kan det være greit å sette visse foreldrekontroller, blant annet på apper som kan lastes ned, og sider som kan besøkes. Så får vi håpe at selskapene klarer å sette inn bedre forutsetninger for barn når det kommer til telefoner.

MOBILTELEFON FOR ELDRE

Det er ikke rart at eldre føler at mobiltelefoner er litt forvirrende, med tanke på all den nye teknologien som har blitt satt inn. Det er mye nytt å lære, men heldigvis finnes det alternativer for dem. De store selskapene har laget telefoner som er lettere å bruke, blant annet Nokia og Motorola. Kanskje du ikke vet, men det finnes fortsatt klassiske mobiltelefoner å kjøpe, som ikke kan gjøre annet enn å ringe og sende meldinger. Kanskje de gamle vil ha Facebook og slike ting, men de behøver ikke nødvendigvis den nyeste iPhonen for det. Det er mye forskjellig på markedet, som er enklere for dem å forstå, og også litt billigere faktisk.

Best i test Mobiltelefon

SPORING AV MOBILTELEFON UTEN SAMTYKKE

Det å være konstant tilkoblet har mange fordeler, men det har også visse ulemper. Spesielt om du er utenfor ditt eget hjem og nettverk. Om du er i 4G-nettverket vet man aldri hvem som sporer deg, og forsøker å finne ut ting om deg. Om du har en iPhone virker det som om de har et litt bedre operativsystem for å ta hånd om slike ting, men det er ingen tvil om at du er sårbar uansett. Det er spesielt sensitivt informasjon som bankdetaljer og slike ting man vil passe på, for det er utvilsomt alltid folk der ute med dårlige intensjoner. 

Noen ganger kan det til og med være nettsider du besøker, eller apper du laster ned. En side du stoler på kan ha problemer eller kanskje ha blitt hacket. En app du vil ha på Appstore kan bruke mykvare som er skadelig, selv om Apple pleier å ha god beskyttelse mot sånne ting. Det beste å gjøre er bare å laste ned apper som er 100 prosent pålitelige og ikke besøke nettsider som kan være potensielt farlige. Ellers er det lite å gjøre faktisk når man er på telefonen!

KUN HÅNDPLUKKET RABATTER OG KUPONGER BARE NÅR VI FINNER NOE VERDT

Vi verdsetter personvernet ditt. Du kan når som helst melde deg av nyhetsbrevet

🏆 MOBILTELEFON BARN

Det er det jo gode grunner til egentlig, men samtidig er det et visst sosialt press om at et barn bør ha telefon også. Alderen...

🔍 MOBILTELEFON FOR ELDRE

et er mye nytt å lære, men heldigvis finnes det alternativer for dem. De store selskapene har laget telefoner...

🤔 SPORING AV MOBILTELEFON UTEN SAMTYKKE

Om du er i 4G-nettverket vet man aldri hvem som sporer deg, og forsøker å finne ut ting om deg. Om du har en iPhone...