Proteinpulver er noe mange bruker, og det er et populært virkemiddel for å hjelpe en i treningen. Men selv om det er så populært er det aldri dumt å få litt mer informasjon rundt det. Spesielt rundt eventuelle bieffekter, og hvorvidt det er farlig eller ei. Man hører jo masse skrekkhistorier, så om det er noe du vil forsøke for din trening bør du jo ha så mye info som mulig. Og om du leser denne artikkelen får du alt du trenger, så du kan være trygg i din treningshverdag!

ER PROTEINPULVER FARLIG?

Eksperter anser det generelt sett ikke som farlig. Det er sett på som et kosttilskudd som inneholder ingredienser som kroppen allerede har. Så er det også det at mange sier at proteinpulver ikke hjelper så mye, da du kan få de samme effektene om du bare har et normalt kosthold. Og det er jo et stort problem for mange, som ikke spiser godt nok i hverdagen. Å bruke proteinpulver som en slags måltidserstatter er ikke nødvendigvis farlig, men kan dog være skadelig, da du ikke får i deg stoffer som du trenger ved å bruke bare proteinpulver. 

Les også vår stor guide:

PROTEINPULVER TEST: VÅR TEST FOR EN BEDRE FORM

MAKROMANN.NO

En annen viktig å huske er at du bør kjøpe proteinpulveret her i Norge, av godkjente butikker. Da vet du at det skal være helt trygt. Kjøper du fra utlandet er det mer usikkert, og usikkerhet er noe du absolutt bør unngå. 

POTENSIELLE BIVIRKNINGER FRA PROTEINPULVER

Igjen, det skal ikke være noe farlig, eller ha bieffekter av å bruke proteinpulver. Ikke om du har et normalt forbruk, slik det står på pakken. Men om du tar for mye av det kan det føre til visse problemer. Husk at vi da snakker om overforbruk, og ikke normalt. Du kan faktisk øke fettprosenten din ved å ta for mye, du kan også få nyreskader. Det er også kjent at leverskader kan forekomme, samt at du kan føle deg dehydrert. 

Men som sagt, dette har med overforbruk å gjøre. Bruker du normal dose skal du ikke oppleve noen effekter, om du er ellers frisk og sunn!

proteinpulver test

PROTEINPULVER MED HAVREGRØT

Noe av den største sjarmen med proteinpulver – og grunnen til at så mange bruker det – er fordi du kan ha så mange forskjellige smaker å velge fra. Innholdet fra pulver til pulver kan variere mye, og vil du for eksempel ha sjokoladesmak er det helt ok. Du kan til og med ha sjokoladesmak sammen med havregrøt, og på mange måter er det bare fantasien som setter grenser. Det er dog visse ting du bør unngå å gjøre, men det har mer med selve næringsinnholdet å gjøre. Du bruker jo tross alt proteinpulver for å komme i bedre form.

For eksempel finnes det jo mange oppskrifter på nett som man kan følge, men om du vil kan du også se på produktene som selges. Det er et veldig stort utvalg av forskjellige smaker og ingredienser, så om det er havregrøt du er ute etter finner du nok det!

KUN HÅNDPLUKKET RABATTER OG KUPONGER BARE NÅR VI FINNER NOE VERDT

Vi verdsetter personvernet ditt. Du kan når som helst melde deg av nyhetsbrevet

🏆 ER PROTEINPULVER FARLIG?

Så er det også det at mange sier at proteinpulver ikke hjelper så mye, da du kan få de samme effektene om du bare har et normalt kosthold...

🔍 POTENSIELLE BIVIRKNINGER FRA PROTEINPULVER

Men om du tar for mye av det kan det føre til visse problemer. Husk at vi da snakker om overforbruk, og ikke normalt...

🤔 PROTEINPULVER MED HAVREGRØT

Innholdet fra pulver til pulver kan variere mye, og vil du for eksempel ha sjokoladesmak er det helt ok. Du kan til...