Vannkokeren er en flott oppfinnelse, og har hjulpet oss i kjøkkenet veldig gjennom årene det har eksistert. Alle har vel en vannkoker hjemme, og den er helt perfekt å bruke når du vil ha kokende vann raskt, uavhengig formålet. Men det er mer å vite om vannkokeren enn du tror, så les videre!

VANNKOKER PÅ TUR!

Les også vår stor guide:

VANNKOKER TEST: LES VÅR TEST FØR DU KJØPER

MAKROMANN.NO

Visste du at det finnes vannkokere å kjøpe som er laget for å ta med på tur? De er naturligvis litt mindre i størrelsen, og har kanskje ikke den samme kraften, men tar mye mindre plass enn vanlige vannkokere. Det kan være utrolig praktisk å ha med seg, spesielt om du drar til et sted du vet det kan være problemer med å få varmt vann. Billige er de også, med mindre du vil ha en moderne, dyr variant så klart!

HVORDAN DU RENSER VANNKOKEREN

Det er mange gamle husmorstips når det kommer til rengjøring. Visse av dem fungerer bedre enn andre, og når det kommer til vannkoker er det faktisk bra å bruke eddik. Det er svært effektivt mot kalk. Du behøver bare å fylle beholderen med vann og en sunn dose eddik. Sett den til å koke og det skal være greit. Deretter kan det være fornuftig å koke igjen med bare vann for å fjerne eventuelle rester av eddik. Har du ikke eddik kan sitron være et godt alternativ, men det er ikke like effektivt eller konsentrert. 

Avhengig på hva slags vannkoker du har kan du bruke maskinrens som du bruker for oppvaskmaskinen.

TEMPERATUREN PÅ VANNKOKER

Ofte er det slik at de eldre modellene av vannkokere kommer med en fastsatt temperatur. Den kan du ikke forandre på eller justere på noen måte. Men nå har det jo kommet «smarte» vannkokere som gir deg den funksjonen, hvor visse gir deg muligheten til å justere fra 40 grader til 100 grader. Det kan være nyttig, mer om du ikke er ute etter den høyeste temperaturen. For om du ikke trenger vannet så varmt kan du justere ned temperaturen, så blir det fortere ferdig også. En annen fordel er så klart det at den ikke bruker så mye strøm på den måten også, så det er vel noe å tenke på, om ikke annet!

Det er noe å være på utkikk etter når man skal kjøpe ny vannkoker.

HVA MED Å KOKE EGG I VANNKOKEREN?

Det kan du jo potensielt sett gjøre, men da bør du helst ha en moderne vannkoker. Blant annet må du kunne justere temperaturen på kokingen, samt justere tiden på hvor lenge du vil at det skal koke. For selv om vannet koker betyr ikke det at eggene er klare med en gang. Noe annet å tenke på er at du også må passe på hvor mye vann du fyller.

Det er som sagt mulig, men det finnes jo bedre alternativ, som egne eggekokere. Men om du ikke har det tilgjengelig, og trenger noe effektivt som gjør jobben raskere enn en vanlig komfyr kan!

KUN HÅNDPLUKKET RABATTER OG KUPONGER BARE NÅR VI FINNER NOE VERDT

Vi verdsetter personvernet ditt. Du kan når som helst melde deg av nyhetsbrevet

🏆 Hvordan du renser vannkokeren?

Det er svært effektivt mot kalk. Du behøver bare å fylle beholderen med vann...

🔍 Temperaturen på vannkoker

Men nå har det jo kommet «smarte» vannkokere som gir deg den funksjonen, hvor visse gir deg muligheten til å justere...

🤔 Hva med å koke egg i vannkokeren?

Blant annet må du kunne justere temperaturen på kokingen, samt justere tiden på hvor lenge du vil at det skal koke...