En snøfreser er en god oppfinnelse på mange måter, men det er kanskje ikke alle som behøver det. Så da er det også litt mangel på kunnskap når man plutselig trenger det en dag. Når det laver ned en dag kommer du til å ønske at du hadde en snøfreser! Så da er det kanskje fornuftig å ta seg et par minutter og lese artikkelen vår?

OLJE TIL SNØFRESER

Olje er noe som dessverre trengs til veldig mye av det vi bruker i dag. Klipper du gresset er det svært sannsynlig at du behøver olje til den også. Med mindre den er batteridreven så klart. Og det samme er tilfellet for snøfreseren din. Fordelen er dog at du ikke trenger å kjøpe en olje som er spesifikk for snøfreseren, med mindre modellen indikerer at den må være det.

Les også vår stor guide: Snøfreser Test

MAKROMANN.NO

Så om du har motorolje for bilen din i garasjen fungerer det faktisk like greit. Det er dog alltid greit å lese gjennom brukermanualen først, fordi det er viss motorolje som ikke fungerer like godt.

Akkurat som det er for biler, men det er viktig å være nøyaktig med det, ellers blir det problemer!

EN SNØFRESERS MOTOR

Hva slags motor snøfreseren din har avhenger jo så klart på hvilken modell du har kjøpt. Snøfresere du kjøper i butikken kommer med sine egne motorer, naturlig nok, men det finnes også muligheter til å kjøpe motor separat. Hvorvidt du gjør det eller ei kommer jo an på behovet ditt og hva du planlegger å gjøre. Men en snøfreser er jo som hvilken som helst annen maskin, og den kan bryte sammen. 

Snøfreser test

Gjør den det og garantien ikke lenger gjelder så sitter du med et lite problem på fanget. Det kan bli dyrt å kjøpe en helt ny snøfreser, så da er det kanskje like greit å kjøpe en motor i stedet. Også her må du være nøye og se hvilken motor passer for din snøfreser, men det er ikke vanskelig informasjon å få akkurat. 

HVORDAN SKIFTE REIM PÅ SNØFRESER

Igjen, vi kommer til å referere til dette som om det skulle vært en bil. For om reimen på snøfreseren må byttes er det en prosess som du må gå gjennom Først og fremst må du kontrollere om den må byttes eller ei. Det innebærer som oftest at du må vende på hele freseren for å se an tilstanden. For om du har hatt en spesielt travel vinter med mye snø er det mer sannsynlig at reimen må skiftes. 

For generelle tips og brukerinstruksjoner bør du lese andre artikler også, da det er viktig å gjøre det riktig. Men en ting som er spesielt viktig er at du aller helst bør bruke reimer som ikke er av billigversjon. Først og fremst fordi billigvarianten kommer til å tåle mye mindre, noe som gjør at du sannsynligvis må kjøpe originalreim uansett. Men også fordi det kan slite for mye på freseren om reimen ryker hele tiden. Så det er noe å passe på!

KUN HÅNDPLUKKET RABATTER OG KUPONGER BARE NÅR VI FINNER NOE VERDT

Vi verdsetter personvernet ditt. Du kan når som helst melde deg av nyhetsbrevet

🏆 OLJE TIL SNØFRESER

Med mindre den er batteridreven så klart. Og det samme er tilfellet for snøfreseren din. Fordelen er dog ...

🔍 SNØFRESER MOTOR

Snøfresere du kjøper i butikken kommer med sine egne motorer, naturlig nok, men det finnes også muligheter til å kjøpe...

🤔 HVORDAN SKIFTE REIM PÅ SNØFRESER

For om reimen på snøfreseren må byttes er det en prosess som du må gå gjennom Først og fremst må du kontrollere om...