Behøver du noen råd om hva du bør se etter i en støvsuger? Les vår artikkel her for noen tips!

HVILKEN STØVSUGER?

Det du bør kjøpe avhenger jo naturligvis på hva du behøver, og hvordan du lever. Bor du i en liten leilighet så er det ikke kanskje så nødvendig med en kraftig motor som har en lang kabel. De pleier tradisjonelt sett å koste litt mer, så om du ønsker å spare litt penger så kan du velge en som har en litt mindre motor og ikke lager like mye lyd. Electrolux er et merke som mange foretrekker, og har du et stort område du ønsker å dekke bør du kanskje se etter en støvsuger med større radius. I tillegg kan du finne en odell som har flere funksjoner og tillegg som gjør det enklere å støvsuge. 

Les vår stor guide: Støvsuger test

HVOR MANGE WATT STØVSUGER BEHØVER DU?

Jo flere watt en støvsuger har, desto mer kraft har den. Det betyr samtidig at den som oftest drar mer strøm, og at den lager mer lyd. Men om det er sånn at du trenger en slik maskin så er det ikke så mye å gjøre. Det kan dog lønne seg å lese gjennom tester for å finne en maskin som passer best for akkurat deg. Siden 2017 har det også kommet inn reguleringer som har strupet støvsugermotoren. På grunn av selve forbruket så har wattgrensen blitt senket og begrenset til 900 watt. Det er en stor forskjell fra hvordan det var tidligere da gjennomsnittet i bruk lå på 1600 watt.

Når det kommer til selve forbruket kan du som oftest se på energimerkingene når du kjøper støvsuger for å se hva slags forbruk den har. A er alltid best, og om det er A++ så er det faktisk enda bedre. Så er det greit å huske at mange moderne støvsugere har ulike program, som det at de er smartere i bruken, og dermed bruker ikke like mye strøm.

Hvilke støvsugere du bør kjøpe?

HVORFOR POSELØS STØVSUGER KAN VÆRE ET GODT VALG

Ting har forandret seg mye de siste årene, og de tradisjonelle støvsugerne med poser er kanskje på vei ut? Det kan ta litt tid, men det er mange fordeler ved å bruke en poseløs variant. Blant annet det at en poseløs støvsuger har like god sugekraft, uansett om den er litt full, eller nesten helt full. Det er ikke tilfellet med støvsugerne som har poser. Så kommer det også an på hva du behøver den til, om det er gulvtepper, fliser eller tregulv. De fleste støvsugere klarer alle bortimot like godt, men noen har et bedre design tilpasset ulike typer. 

Noe annet å tenke på er at du ikke behøver å bruke penger på poser, noe som faktisk kan spare deg ganske mye penger i lengden. Det er altså mange fordeler, og prisene på de ulike variantene er ikke så forskjellige heller. Uansett så lønner det seg å lese og få så mye informasjon som mulig før du bestemmer deg for hva du vil ha!

KUN HÅNDPLUKKET RABATTER OG KUPONGER BARE NÅR VI FINNER NOE VERDT

Vi verdsetter personvernet ditt. Du kan når som helst melde deg av nyhetsbrevet

🏆 Hvilke støvsugere du bør kjøpe?

Har du et stort område du ønsker å dekke bør du kanskje se etter en støvsuger med større..

🔍 Hvor mange watt behøver du?

Siden 2017 har det også kommet inn reguleringer som har strupet støvsugermotoren. På grunn av selve forbruket så har wattgrensen..

🤔 Hvorfor poseløs støvsuger kan være et godt valg?

Blant annet det at en poseløs støvsuger har like god sugekraft, uansett om den er..