Er du student, eller kanskje har nylig flyttet ut? Da er det mye nytt å vite, ikke minst om strøm og hvordan du kanskje kan spare litt penger om du har en god avtale. Det er potensielt flere tusen kroner å spare, så ta deg et par minutter!

HVA STRØMPRIS PER KWH BETYR?

Det er ikke akkurat uvanlig å ha spørsmål rundt dette, og hva regninga blir på slutten av måneden avhenger av to faktorer. Det ene er ditt eget forbruk, jo mer du bruker desto høyere blir den. Et annet aspekt er hva slags avtale du har. Om du har fastpris betaler du den samme prisen per kWh hele tiden, men om du har flytende avhenger det på hvordan markedet er. 1kWh er tusen watt brukt i timen, så om strømmen din koster 50 øre/kWh så vil det koste deg 50 øre.

Les også vår stor guide: Beste strømavtale

MAKROMANN.NO

Men om du bruker 1000kWh på en måned vil regninga da bli på 500 kroner. Som du ser, når variablene forandres så forandres også din regning, og hovedmålet er å ha en så billig strøm som mulig. Om du også klarer å senke forbruket er det naturligvis veldig fordelaktig.

FASTPRIS FOR STRØM

Vi nevnte fastpris kort ovenfor. Og det er egentlig ganske lett å forklare. Fastpris innebærer at du betaler den samme prisen per kWh, uansett hvordan markedet er og hva innkjøpsprisen til leverandøren var. Noen ganger kan det bety at du sparer penger, for som oftest er det dyrere på vinteren enn din egen fastpris. Du påvirkes ikke av det, så om du har avtale for 60 øre/kWh, men markedsprisen er på 70 øre/kWh har ikke det noe å si for deg.

Men på sommeren, når prisene er vanligvis litt lavere er det annerledes igjen, for da kan markedsprisene synke drastisk. På mange måter får du en forutsigbarhet i ditt forbruk og pris, men noe som kan variere kraftig i forhold til om du tjener på det eller ei. Men om du liker forutsigbarhet er fastpris definitivt et godt alternativ.

Strømavtale

STRØMABONNEMENT

Det finnes veldig mange forskjellige avtaler man kan få hos ulike leverandører. Men de aller fleste er en variasjon av enten fastpris eller flytende. Spotpris er også noe annet som er populært, hvor prisene bestemmes av Nord Pool, som er en slags børs for strømpriser. 

Om du virkelig er bestemt på å finne den billigste avtalen bør du gå inn på strompris.no, eller kanskje elskling.no. Dette er sider som sammenligner strømpriser hele tiden, og som gir deg muligheten til å fylle inn ditt postnummer så du ser den billigste strømavtalen der du bor. De fleste avtaler har en bindingstid på 12 eller 24 måneder, men det er visse som er uten bindingstid. Du får all informasjon du trenger og samtidig en bedre sjanse til å spare litt penger, som ikke er å forakte. Spesielt om du er student og alt dette føles litt overveldende, da bør du prøve disse sidene!

KUN HÅNDPLUKKET RABATTER OG KUPONGER BARE NÅR VI FINNER NOE VERDT

Vi verdsetter personvernet ditt. Du kan når som helst melde deg av nyhetsbrevet

🏆 HVA STRØMPRIS PER KWH BETYR?

Om du har fastpris betaler du den samme prisen per kWh hele tiden, men om du har flytende avhenger det på hvordan..

🔍 FASTPRIS FOR STRØM

Uansett hvordan markedet er og hva innkjøpsprisen til leverandøren var. Noen ganger kan det bety at du sparer penger, for som oftest er det dyrere på vinteren enn..

🤔 MANGE STRØMABONNEMENT

Men de aller fleste er en variasjon av enten fastpris eller flytende. Spotpris er også noe annet som er populært, hvor..