Alle» har en telefon nå til dags, og med det kommer det visse problemer og bekymringer. Det kan lønne seg å vite hva man kan gjøre om man får virus på telefonen! Les mer her.

VIRUS PÅ MOBILEN

Om du har litt erfaring med virus og hvordan de påvirker våre elektroniske utstyr så er det bemerkelsesverdig få telefoner som blir utsatt for dem. Har du en iPhone eller Samsung er det sjeldent at et virus eller malware rammer deg, men det kan jo skje. Ofte er det sånn at man bør unngå å åpne e-mailer som kommer i søppelposten din, spesielt lenkene som kommer med dem. 

Les også vår stor guide: Best i test mobil

En smarttelefon er som oftest sikrere enn en vanlig datamaskin, da de opererer i en slags lukket sfære. Det er spesielt tilfellet hos iOS, hvor det er svært vanskelig å laste ned apper som ikke er offisielle. Det er jo alltid folk som er ute etter å skape problemer for deg, og som gjerne vil ha tilgang til banken din og slike ting, så jo mer forsiktig du er desto bedre er det for deg. 

MULIG MED ANTIVIRUS PÅ MOBIL

Om du går inn på Appstore eller på Google Play så ser du at det finnes en mengde forskjellige program som skal hjelpe deg med å beskytte telefonen din. Det lønner seg å lese så mye som mulig om de, og det er sånn at om de er gratis er det ikke veldig sannsynlig at det er effektive. Det betyr ikke at du nødvendigvis skal betale tusenvis av kroner.

Men selv om det finnes apper som skal hjelpe deg er det ikke sikkert at det er veldig effektivt. Spesielt på nye telefoner fra giganter som Apple og Samsung.

De har som sagt satt inn en veldig god beskyttelse selv på telefonene sine og generelt er det faktisk du selv som kan gi den beste beskyttelsen til deg selv. Ved å bruke telefonen på en fornuftig måte, og det er mange råd og tips en kan følge.

Beste Mobil

INNKOMMENDE SAMTALE FRA UKJENTE: HVEM EIER MOBILNUMMERET?

Det å bli ringt av et ukjent nummer behøver ikke nødvendigvis å bety så mye. Det kan være telefonsalg eller for andre hederlige formål. Men når nummeret virker helt rart så er det kanskje på tide å bli litt mistenksom. Spesielt om du blir oppringt ofte. Da kan det være noen som vil at du skal svare, eller ringe dem opp igjen. Gjør du det kommer du til å betale dyrt da svindlere tar høye summer på kort tid. 

Så er det også vanskelig å vite hvem som eier nummeret, uansett om det er et nummer som er fra Norge, eller om det er fra utlandet. Svindlere vil jo forsøke enhver metode mulig for å få pengene dine, og telefonsvindel er jo en vanlig metode som har blitt brukt i mange år.

Men om du er forsiktig og tenker deg om før du svarer eller ringer tilbake går det nok bra. Det å være forsiktig generelt er et godt råd når det kommer til telefonen din! 

KUN HÅNDPLUKKET RABATTER OG KUPONGER BARE NÅR VI FINNER NOE VERDT

Vi verdsetter personvernet ditt. Du kan når som helst melde deg av nyhetsbrevet

🏆 VIRUS PÅ MOBIL

Har du en iPhone eller Samsung er det sjeldent at et virus eller malware rammer deg, men..

🔍 ANTIVIRUS FOR MOBIL?

Spesielt på nye telefoner fra giganter som Apple og Samsung. De har som sagt satt inn en veldig..

🤔 HVEM EIER MOBILNUMMERET?

Men når nummeret virker helt rart så er det kanskje på tide å bli litt mistenksom. Spesielt om du blir..