Det finnes mange måter å stimulere sansene våre på. Denne stimulien er noe vi mennesker søker og begjærer, og derfor er det heller ikke rart at vi kontinuerlig er på jakt etter den aller beste lydopplevelsen. Enten vi lytter til et stilig band på en overfylt konsertarena, har i øreproppene under en joggetur eller ønsker å kose oss med en god film på en lørdagskveld, er det helt naturlig å ønske at lyden skal være så heftig som mulig.

Les vår stor guide: Lydplanke test

SURROUNDANLEGG

Heftige surroundanlegg har lenge vært på markedet for å gi deg en fullverdig kinoopplevelse hjemme. De blir bedre med årene, og har ikke minket særlig i størrelse: for i høyttalernes verden har faktisk størrelse noe å si. Derfor er det fortsatt ingen bedre måte å skape en heftig lyd i stuen enn ved en surroundanlegg. For å oppnå maksimal effekt, plasserer man flere høyttalere for å strømme lyden fra ulike vinkler og skape en ordentlig surroundlyd. Surroundanlegg kommer i ulike varianter: 3.0 (med tre høyttalere), 4.0 (med fire høyttalere), 5.1 (med seks høyttalere) og 7.1 (med åtte høyttalere).

Selvfølgelig vil det ultimate være å ha et 7.1 oppsett, men det er også en selvfølge at ikke alle har plass til å kunne sette opp et slikt utstyr i stua. Og selv om det fortsatt ikke er noe som overkommer kvaliteten av lyden et surroundanlegg kan gi deg, er det fortsatt gode alternativer til å oppnå en magisk atmosfære foran TV-skjermen uten alt for mange høyttalere.

INNEBYGDE HØYTTALERE TIL TV

Det er ingen hemmelighet at jo flatere fjernsynet og datamaskinene blir, så mister vi også store deler av lydopplevelsen vi ønsker å oppnå. I en ultra tynn TV er det nemlig ikke mulig å bygge inn store høyttalere, og i realiteten er høyttalerne i moderne TV-skjermer på størrelse med en tjuekroning. Da er det absolutt ikke rart at selv smarttelefonen din ofte klarer å gi fra seg bedre lyd! Heldigvis vet produsentene dette, og det blomstrer av både smarte og enkle løsninger på markedet – som ikke trenger å svi lommeboka så mye. 

Surround anlegg

LYDPLANKE MED DAB

Selv om vi altså får oss TV-skjermer som fyller hele veggen, er lyden vi får fra selve skjermen minimal. Hvis du har plassmangel i hjemmet ditt, eller rett og slett bare ønsker en rimelig og god løsning, er en lydplanke noe du burde investere i. En lydplanke er enkelt forklart en høyttaler utformet som en planke. Du kan se bort fra utallige kabler og høyttalere som kommer med et surroundanlegg, og heller nyte de enkle betingelsene lydplanken kommer med. Lydplanken tilbyr deg en alt-i-ett løsning, med et design og tilkoblinger som går hånd i hånd med moderne fjernsyn.

Den har forsterkere innebygget i seg, og noen modeller på markedet tilbyr dab. Det betyr at du virkelig kan utnytte lydplanken til både TV og radio. En lydplanke ser både estetisk og minimalistisk ut på TV-benken din eller hengende på veggen, i tillegg til å være den enkleste måten å skaffe deg kinolyd hjemme. En lydplanke øker lydopplevelsen betraktelig, uten å ta opp for mye plass, som et helt surroundanlegg ofte gjør. 

Lydplanke test - Best i Test lydplanker

HVORDAN KOBLE LYDPLANKE TIL TV?

Ikke bekymre deg om du ikke har noen tekniske ferdigheter: det er enkelt å installere en lydplanke og koble den opp mot TV-skjermen. Nedenfor kan du se steg-for-steg hvor enkelt det faktisk er, i tillegg til å dra nytte av annen informasjon om lydplanker.

KUN HÅNDPLUKKET RABATTER OG KUPONGER BARE NÅR VI FINNER NOE VERDT

Vi verdsetter personvernet ditt. Du kan når som helst melde deg av nyhetsbrevet

🏆 SURROUNDANLEGG

Surroundanlegg kommer i ulike varianter: 3.0 (med tre høyttalere), 4.0 (med fire høyttalere)..

🔍 INNEBYGDE HØYTTALERE TIL TV

I realiteten er høyttalerne i moderne TV-skjermer på størrelse med en tjuekroning. Da er det absolutt ikke rart at..

🤔 LYDPLANKE MED DAB

Du kan se bort fra utallige kabler og høyttalere som kommer med et surroundanlegg, og heller nyte de..