De fleste norske husstander har en vaskemaskin, og alle som har opplevd å vaske klær for hånd kan si seg enige i at en vaskemaskin er gull verdt. Likevel skal det litt til for å ta vare på vaskemaskinen sin, slik at den kan leve lengst mulig.

RENSER DU VASKEMASKINEN DIN?

Selv om en vaskemaskin både gjør klesvasken mer effektiv og enklere, er det fortsatt mange som ikke vedlikeholder maskinen sin på riktig måte. Det å rense vaskemaskinen er viktig, og ofte er det lett å glemme – rett og slett fordi apparatet skal gjøre ting rent for oss: men derfor er det enda viktigere å holde den ren. 

Les også vår stor guide: Vaskemaskin test

MAKROMANN.NO

For å unngå bakterievekst i vaskemaskinen, bør den rengjøres minst fire ganger i året. Aller helst bør man kjøre et renseprogram eller en runde på bomullsprogram med 90-95 grader en gang i måneden for å få en ordentlig rens gjennomført. Hvis du ikke gjør det er du med på å forringe levetiden til maskinen, i tillegg til å skade klærne som vaskes i den. Husk å tørke av gummibelgen rundt døråpningen med en fuktig klut, samt dørglasset og såpedispenseren før du setter på en rens. Vaskemaskinen skal være helt tom når du utfører dette, og i etterkant kan du kjenne på fordelene ved å vedlikeholde maskinen din på riktig måte. Sjekk også flere gode tips for rengjøring av vaskemaskinen lengre nede i artikkelen.

HVILKET MERKE BØR JEG VELGE?

Det er vanligst med en frontmatet vaskemaskin i Norge. Derimot er det også toppmatede vaskemaskiner på markedet, som er lure hvis du trenger å spare plass. Hvis man har dårlige tørkemuligheter, kan man også velge en kombinert vaskemaskin med tørketrommel. 

Hvilken type eller merke man velger avhenger av hvilke behov man har. De mest populære merkene er Bosch, Samsung, LG og Electrolux. Det lønner seg aldri å velge de vaskemaskinene som koster minst, da vinningen går opp i spinningen (bokstavelig talt), og vaskemaskinen ikke vil holde like mange år som en litt dyrere modell. 

Vaskemaskin test

KAN JEG VASKE JOGGESKO I VASKEMASKINEN?

Noen ganger blir joggeskoene fulle av gjørme eller lukter surt. Da kan det være fristende å putte dem i vaskemaskinen, enn å ta for seg en full rengjøring for hånd.
Det er ingenting i veien for å vaske joggesko i vaskemaskinen, men man må huske på at joggeskoene mister reklamasjonsretten når de vaskes i maskin. Med andre ord kan du ikke klage til butikken dersom skoene skulle krympe eller limet løsner.
Heldigvis tåler de fleste joggesko en runde i vaskemaskinen. For å skåne dem på best mulig måte, er dette noen lure knep:

Når skoene er ferdige i vaskemaskinen, bør du unngå tørketrommel og skotørkere. Lufttørking, gjerne med avispapir inni, er den beste måten å bevare joggeskoene på. 

KUN HÅNDPLUKKET RABATTER OG KUPONGER BARE NÅR VI FINNER NOE VERDT

Vi verdsetter personvernet ditt. Du kan når som helst melde deg av nyhetsbrevet

🏆 RENSER DU VASKEMASKINEN DIN?

Det å rense vaskemaskinen er viktig, og ofte er det lett å glemme - rett og slett fordi apparatet skal gjøre ting rent for oss: men derfor er det enda viktigere å holde...

🔍 HVILKET MERKE BØR JEG VELGE?

Hvis man har dårlige tørkemuligheter, kan man også velge en kombinert vaskemaskin med tørketrommel. Hvilken type eller...

🤔 VASKE JOGGESKO I VASKEMASKIN

Det er ingenting i veien for å vaske joggesko i vaskemaskinen, men man må huske på at joggeskoene mister reklamasjonsretten når de vaskes i maskin. Med andre ord...