Trodde du Windows var det eneste operativsystemet tilgjengelig for deg? Da tar du feil, da det faktisk finnes massevis av alternativ, og Chromebook er en av dem! Les her for mer informasjon.

HVA ER CHROMEBOOK?

Chromebook er altså et operativsystem, akurat på samme måte som Windows er det. Men det er ikke akkurat mange likheter mellom hvordan de to systemene driver, først og fremst fordi Chromebook er Linux-basert. Noe annet som også er interessant er at det meste av applikasjoner og data på maskinen er i ”skyen” i stedet for å være direkte på maskinen. Det gjør blant annet at din sikkerhet er bedre, og at det er langt mindre risiko for at du mister data på grunn av feil. 

Les også vor stor guide: Chromebook test

Chromebook finnes både som laptop og som stasjonær, men det er som førstnevnte den er aller mest populær. Merker som Samsung, LG og Acer selger sine maskiner med Chromebook, så det er høy kvalitet i det!

CHROMEBOOK ELLER PC?

Svaret på det avhenger nok litt på hva du behøver den til. Er du for eksempel student så er en Chromebook god å ha. Den er billig, samt at den fungerer nesten som en smarttelefon når det kommer til brukervennlighet og hastighet. Det er dog en lavere ytelse på Chromebook i forhold til en ”vanlig” PC, men på grunn av at en Chromebook opererer i en lukket sfære er det mye mindre sjanse for at virus og slike ting angriper deg. 

Men husk, Chromebook fungerer bare med nett, og PC har rett og slett større funksjonalitet. Det kommer som sagt litt an på hva du er ute etter, men liker du å spille er ikke Chromebook for deg, som et eksempel.

HVA ER BEST: CHROMEBOOK ELLER WINDOWS?

På mange måter er det det samme her, som på avsnittet ovenfor. Fordi de fleste PC-er i dag har Windows som operativsystem så er det egentlig mange av de samme fordelene som vi nevnte ovenfor. Det gjelder for så vidt også ulempene, ved at Windows har en tendens til å ikke fungere så godt, spesielt ikke rett etter at en stor oppdatering har blitt sluppet. Det problemet har man ikke med Chromebook, men det er en betydelig faktor at du må ha nett for at den skal fungere på en skikkelig måte.

En annen faktor er det at Chromebook naturligvis kommer med Chrome som nettleser, og den er veldig populær, selv for brukere av Windows. Windows har forsøkt å gjøre noe lignende med Edge, men det har rett og slett ikke fungert like godt og er langt i fra så populært. Men husk, du kan ikke bruke Office hos Chromebook, et program som er utrolig viktig for mange. De har sine egne alternativ, men de fungerer jo rett og slett ikke like godt. 

Mye avhenger på hva du er ute etter, og hva behovet ditt er. Størrelsen på lommeboka er også viktig, så det er greit å få så mye informasjon som mulig!

KUN HÅNDPLUKKET RABATTER OG KUPONGER BARE NÅR VI FINNER NOE VERDT

Vi verdsetter personvernet ditt. Du kan når som helst melde deg av nyhetsbrevet

🏆 HVA ER CHROMEBOOK?

Men det er ikke akkurat mange likheter mellom hvordan de to systemene driver, først og fremst fordi..

🔍 CHROMEBOOK ELLER PC?

Det er dog en lavere ytelse på Chromebook i forhold til en ”vanlig” PC, men på grunn av at..

🤔 HVA ER BEST: CHROMEBOOK ELLER WINDOWS?

Det problemet har man ikke med Chromebook, men det er en betydelig faktor at du må ha nett for at den skal..