En hodelykt kan brukes til mangt, men det er kanskje best å kjøpe en hodelykt til løping om det er det du trenger den før. Om ikke annet vet du i det minste at du har det riktige utstyret på plass til den aktiviteten du holder på med. Hva mer bør du vite om hodelykter?

HODELYKT FOR LØPING

Det kanskje viktigste å tenke på er lysstyrken, fordi du trenger jo lykt når det er mørkt. Om du skal løpe i ulendt terreng og bort fra stier bør du ha en lykt som har minst 1000 lumen, men om det er i skog så kan det holde med 500. Om det er sti så klart. Men mange eksperter advarer om at batterier kan bli tunge å ha på hodet, så kjøp en lykt som er bedre tilpasset.

Les også vår stor guide: Hodelykt test

MAKROMANN.NO

Om du har tenkt til å løpe på fortau eller i en park så holder det med lavere lysstyrke, hvor du både blir tydelig sett, men også hvor du klarer å se tydelig foran deg. Det er kanskje den beste mellomtingen, for det kan jo hende at du skifter rute, og da er det greit å ha litt ekstra kraft i lomma, eventuelt. 

HODELYKT MED RØDT LYS

Rødt lys er kanskje ikke noe du umiddelbart har tenkt på når det kommer til hodelykt. Men igjen, om du bruker hodelykt er det på natten, og rødt lys kan faktisk hjelpe deg med nattsynet ditt. Det gjør det ved å gi en slags myk lysstyrke, som gjør at du kan se på det du har rettet øynene mot. Men ikke så mye at når du slår av lyset så kan du ikke se noen ting i noen minutter. Det er jo det som skjer med sterke lys, at du ikke kan se noe i en kort tid etter, og det vil man jo helst unngå. I tillegg er rødt lys godt å ha om du er i en gruppe. Lyset blender ikke de andre i gruppen, så det blir rett og slett en mer komfortabel opplevelse for alle.

HODELYKT FOR SKI

Når du trenger hodelykt for ski er det ofte mye av det samme behovet som for løping. Bortsett fra at du sannsynligvis ikke trenger den aller sterkeste lysstyrken, da de fleste av oss går ski på stier. Det kan jo være praktisk å ha med en hodelykt som har en veldig sterk lysstyrke, da man aldri kan si sikkert at ingenting kommer til å gå galt. Så det å ha utstyret på plass er aldri en dårlig ide.

En annen praktisk årsak til å kjøpe hodelykt for ski er at du kan utvide sesongen, og gå på ski selv når det blir mørkt. Om du bor i et område med mye snø er det jo heller ikke nødvendig at du drar veldig langt, da det kan være litt skremmende for mange. Det finnes egne hodelykter som er laget for skigåing, men generelt fungerer også andre hodelykter godt nok for det!

KUN HÅNDPLUKKET RABATTER OG KUPONGER BARE NÅR VI FINNER NOE VERDT

Vi verdsetter personvernet ditt. Du kan når som helst melde deg av nyhetsbrevet

🏆 HODELYKT LØPING

Om du skal løpe i ulendt terreng og bort fra stier bør du ha en lykt som har minst 1000 lumen, men om det er i skog så kan det holde...

🔍 HODELYKT MED RØDT LYS

Men igjen, om du bruker hodelykt er det på natten, og rødt lys kan faktisk hjelpe deg med nattsynet ditt. Det gjør det ved å gi en...

🤔 HODELYKT SKI

Bortsett fra at du sannsynligvis ikke trenger den aller sterkeste lysstyrken, da de fleste av oss går ski på stier. Det kan jo være praktisk...