Det er alltid greit å ha litt ekstra penger å rutte med, men hva vet du om selve prosessen?

HVA KAN JEG LÅNE?

Det avhenger mest av alt på hvilken side du søker lån hos, og hva du behøver pengene til. En annen faktor som også spiller en rolle er hvor lang tilbakebetalingstid du er ute etter. Som oftest er det sånn at om du planlegger å betale tilbake lånet innen fem år så har du muligheten til å låne mer, som oftest opp til 500 000 kroner. Behøver du mer tid har de fleste banker satt en begrensning, som er på 50 000, men noen ganger høyere enn det også. Så er det også slik at om du har en nedbetalingstid på over 5 år så kan lånet kun brukes til refinansiering. Om du da låner mye penger til forbruk har du altså kun fem år på deg til å betale tilbake!

Les vår guide: Hvilket lån uten sikkerhet?

Det finnes andre banker som har enda lavere grense på hvor mye du kan låne, så litt avhenger på hvor mye du behøver, og litt på hvor du søker. Og ikke minst på hva du trenger det til.

HVA ER LÅN UTEN SIKKERHET?

Det er både fordeler og ulemper å ta et lån uten sikkerhet for deg som låntager. Som navnet på konseptet tilsier så er det sånn at du ikke trenger sikkerhet når du søker om et slikt lån. Det betyr at du ikke stiller sikkerhet i egne eiendeler, altså bil eller hus. Du trenger heller ikke at noen stiller som garantist for deg når du søker et slikt lån.

Men ulempen er at siden banken risikerer mer på denne måten, da de ikke kan kreve dine eiendeler som erstatning for uteblitt nedbetaling, så hever de renten på lånet ditt. Det å søke et lån uten sikkerhet er da samtidig både enklere og dyrere, så det kommer jo an på hva du behøver det til og om fordelen av det gagner deg nok. 

Hva kan jeg låne?

SJEKK OM DU HAR BETALINGSANMERKNING

Dette er viktig å vite om uansett hva slags situasjon du befinner deg i. Det å ha en betalingsanmerkning gjør det nesten umulig å få noe så enkelt som et mobilabonnement. Det finnes mange sider hvor man kan sjekke om man har anmerkning, og noen av dem tilbyr deg til og med muligheten til å fjerne den. 

Det er ikke sånn at du er uten håp om du har anmerkninger registrerte, da det er visse sider som fortsatt gir lån. Men da blir vilkårene som oftest litt vanskeligere for deg, og sannsynligvis så heves renten også. Det er noe du helst vil unngå for deg selv om mulig, og det beste er å gå inn på en side som Bisnode og foreta en sjekk der. Da får du all info du trenger, for du kan glemme om å søke lån hos tradisjonelle banker som DNB med en anmerkning hengende over hodet på deg!

KUN HÅNDPLUKKET RABATTER OG KUPONGER BARE NÅR VI FINNER NOE VERDT

Vi verdsetter personvernet ditt. Du kan når som helst melde deg av nyhetsbrevet

🏆 Hva kan jeg låne?

En annen faktor som også spiller en rolle er hvor lang..

🔍 Hva er lån uten sikkerhet?

Som navnet på konseptet tilsier så er det sånn at du ikke trenger sikkerhet når du..

🤔 Sjekk om du har betalingsanmerkning

Det er ikke sånn at du er uten håp om du har anmerkninger registrerte, da det er visse sider som..