Kjøkkenmaskinen har vært som gudesendt for mange husholdninger verden over. Den har gjort prosessen med å lage mat og andre ting så mye enklere og raskere, og ikke minst mindre slitsomt for de som står og sliter i kjøkkenet. Et komplett kjøkken har også en kjøkkenmaskin, det føles nesten som et krav, og vil du vite litt mer om det anbefaler vi at du leser hele artikkelen vår. Den er ikke så lang, så du kommer til å ha tid til masse annet!

NÅR LANSERTE KITCHENAID SIN FØRSTE KJØKKENMASKIN

KitchenAid er vel kanskje det første merket mange tenker på når de hører kjøkkenmaskin. Og det med god grunn, de har jo drevet med dette i mange år og kan sies å være en av pionerne i bransjen. De har faktisk holdt på med dette så lenge at du kan spore deres historie over 100 år tilbake. Blant annet er dette selskapet som var først ute med oppvaskmaskinen, helt tilbake i 1886! Bare tenk på hvor revolusjonerende det var på den tiden da!

Les også vår stor guide: Kjøkkenmaskin Test

MAKROMANN.NO

Når det kommer til kjøkkenmaskinen så kom mikseren på markedet for første gang i 1919. Det er jo ikke akkurat en kjøkkenmaskin som sådan, men det er jo der det hele startet. På den tiden var en slik maskin noe de rikeste hadde råd til, og det var langt i fra allemannseie som det har blitt i dag. Det er en lang og interessant historie, og vi ser fordelen av den i dag!

KJØKKENMASKIN MED KJØTTKVERN

Blant annet ved at kjøkkenmaskiner i dag har også kjøttkvern. Man trenger faktisk ikke lenger å dra til butikken for å kjøpe kjøttdeig, da man kan lage det selv. Det er jo litt gøy i seg selv, og de aller fleste modeller i dag har det som et ekstra tilbehør. Det er noe som kan hjelpe deg med å lage hamburgere, lasagne og ja, bortimot alt som har med kjøtt å gjøre. 

Vi synes det er underholdende at det finnes, og så er det også sånn at det finnes ulike kjøttkvern også. Så man kan kjøpe tilpasset akkurat det man behøver, som er bra!

Hvilken kjøkkenmaskin skal jeg velge?

Det kommer jo litt an på behovet ditt og hva du pleier å bruke kjøkkenmaskinen til. Om det er for å lage enkle oppskrifter og kaker så trenger man nok ikke den kraftigste og dyreste modellen. Men om du for eksempel vil lage din egen pasta, eller som ovenfor, lage noe med kjøtt i kan det være greit med større effekt. 

Du bør også ta en titt på funksjonene for å se hva som passer deg. I tillegg til kapasiteten så klart. Men som en generell regel kan det jo være fornuftig å kjøpe noe som er litt bedre og litt kraftigere enn det man kanskje trenger akkurat for øyeblikket. Da er du i det minste klart for fremtidige utfordringer i stedet for at du sitter med en kjøkkenmaskin som ikke er bra nok for deg. Det er i hvert fall vårt tips!

KUN HÅNDPLUKKET RABATTER OG KUPONGER BARE NÅR VI FINNER NOE VERDT

Vi verdsetter personvernet ditt. Du kan når som helst melde deg av nyhetsbrevet

🏆 NÅR LANSERTE KITCHENAID SIN FØRSTE KJØKKENMASKIN

De har faktisk holdt på med dette så lenge at du kan spore deres historie over 100 år tilbake. Blant annet er dette ...

🔍 KJØKKENMASKIN MED KJØTTKVERN

Man trenger faktisk ikke lenger å dra til butikken for å kjøpe kjøttdeig, da man kan lage det selv. Det er...

🤔 HVILKEN KJØKKENMASKIN SKAL JEG VELGE

Om det er for å lage enkle oppskrifter og kaker så trenger man nok ikke den kraftigste og dyreste modellen...