HVORDAN KLIPPE HÅR

Det beste er jo bare om du går til en frisør! Det er naturligvis det beste, men det hender jo i blant at det ikke er mulig, som vi har sett med pandemien! Så noen for å klippe håret sånn at det ser så bra ut som mulig er kanskje greit. 

Les også vår stor guide: Hårklipper test

Først og fremst er det greit å ha en skikkelig saks, fordi saksene som du har i skuffen hjemme er ikke laget for hårklipp. Det er tross alt en grunn til at det finnes sakser laget for frisører, og pass på at den er skarp nok, så du ikke sliter på håret når du forsøker å klippe det! En annen viktig ting å ha er en god kam, uansett om du har er et nyvasket hår eller ikke. Når håret tørker ser det kortere ut, så det å kunne måle skikkelig hjelper, og det er noe en god kam hjelper deg med.

Et annet godt tips er å stå i badet, ikke for at det er noe spesielt med badet, men bare det at sannsynligvis har du et godt speil der!

Makromann.no

KLIPPE HÅRET SELV FOR MANN

Man innbiller seg jo at det er lettere å klippe seg om man er en mann, mye fordi vi generelt har kortere hår og at vi bruker maskin. Sistnevnte er et godt tips. En god hårtrimmer som lar deg regulere lengden kan fungere veldig bra, da tar du av områdene på nakken og ørene på en enkel måte.

Best i Test hårklipper

Da vi menn ikke pleier å klippe i lengdene akkurat kan det være smart å dele håret i deler med kammen. Du får bedre oversikt ved å gjøre det på den måten, og om du er mann med langt hår kan det være fornuftig å bruke hårpinner eller spenner for å holde alt på plass der du vil ha det. 

Og prøv om du kan å klippe en side om gangen. Det gjør det enklere for deg og det gir deg selv et godt referansepunkt for den andre siden så du vet hvor mye du må ta av. Sånn blir det mye enklere om du bruker trimmer da du allerede har satt på en lengdeinnstilling. Da får du samme fine resultat på begge sider, så ser det i det minste litt symmetrisk ut!

HÅRKLIPP FOR LANGT HÅR

Dette er mer risikabelt enn å klippe kort hår fordi en hårklipper gjør mye av jobben med kort hår. Det er anbefalt å se på videoer av andre som har gjort det, da det er forskjellige tips og teknikker folk har brukt for å få det best mulig. Blant annet er det mulig å samle alt håret foran på pannen ved å bøye deg frem og gre alt håret foran deg. Så samler du alt i en hestehale hvor du da bestemmer lengden på hvor du skal klippe. Men det er som sagt er det videoer og tips på nettet som kan hjelpe!

KUN HÅNDPLUKKET RABATTER OG KUPONGER BARE NÅR VI FINNER NOE VERDT

Vi verdsetter personvernet ditt. Du kan når som helst melde deg av nyhetsbrevet

🏆 Hvordan klippe hår?

Først og fremst er det greit å ha en skikkelig saks, fordi saksene som..

🔍 Klippe håret selv for mann?

Da vi menn ikke pleier å klippe i lengdene akkurat kan det være smart å dele håret i deler..

🤔 Hårklipp for langt hår

Det er anbefalt å se på videoer av andre som har gjort det, da det er..