Å kunne kombinere folkefavoritten pannekaker med noe som gir næring til kroppen høres for godt ut til å være sant til enkelte. Proteinpannekaker har vært en favoritt blant kostbevisste nordmenn i en del år nå, og det er god grunn til dette. Det er enkelt å lage og passer like godt til søndagsmiddag som til lunsj i matboksa på tur. Disse holder seg godt i kjøleskapet og smaker like gode varme som kalde. 

Les også: Vår stor Proteinbar test

Proteinpannekaker kan lages på mange måter, her er det bare å bli kreativ med ulike varianter for mulighetene er mange. En av våres favoritter er en enkel oppskrift som består av bare fem ingredienser; eggehviter, proteinpulver, overmodne bananer, kanel og litt salt. Grunnen til at vi ønsker å bruke overmodne bananer er fordi disse er naturlig søte og vil bidra til en mykere konsistens og bedre smaksopplevelse. 

Ikke bare er de proteinrike, men de passer også utmerket i en lavkarbo-diett og i tillegg er de keto-vennlige. Dersom man starter dagen med vanlige pannekaker kan man ofte gå tom for energi midt på dagen, men ettersom disse proteinpannekakene både er næringsrike og mettende passer de fint til en solid frokost som metter lenge. I tillegg kan man toppe disse med frukt og bær, honning, yoghurt eller hjemmelaget nøttesmør som også har blitt veldig populært blant nordmenn i det siste.

Vi har testet ut mange ulike versjoner av banan-proteinpannekaker og vi vil nå avsløre hemmeligheten til at nettopp disse har blitt en favoritt. Ved å piske eggehvitene alene, blir røren lettere og mer luftig. Opplevelsen vil være som å spise bananskyer! De kan minne om tradisjonelle amerikanske pannekaker ved hvordan de ser ut, altså litt tykkere enn tynnere tradisjonelle norske pannekaker.

Til tross for at det tradisjonelle melet er byttet ut med proteinpulver, vil konsistensen være annerledes, men mange vil faktisk foretrekke denne konsistensen sammenliknet med tradisjonelle, mykere pannekaker. Vær også oppmerksom på hvor høyt sukkerinnhold proteinpulveret du bruker inneholder, vi foretrekker å bruke vaniljeproteinpulver med lavt sukkerinnhold. 

Dersom du lager en større røre enn vanlig, kan disse pannekakene fint fryses, men husk og legg bakepapir mellom hver pannekake slik at de holder seg bedre og er gode når de tines opp. 

Slik gjør du det:

Som dere ser ovenfor er dette en enkel og rask prosess, for et sunt og godt alternativ til den tradisjonelle brødskiva med brunost. Disse passer like godt til den eldre generasjon som til barna, og la gjerne barna være med på å lage disse slik at de kan føle at de har tatt del i arbeidet og kan dermed nyte maten enda mer.

KUN HÅNDPLUKKET RABATTER OG KUPONGER BARE NÅR VI FINNER NOE VERDT

Vi verdsetter personvernet ditt. Du kan når som helst melde deg av nyhetsbrevet

🏆 EN AV VÅRES FAVORITTER

en enkel oppskrift som består av bare fem ingredienser; eggehviter, proteinpulver, overmodne bananer, kanel og..

🔍 KONSISTENSEN

Til tross for at det tradisjonelle melet er byttet ut med proteinpulver, vil konsistensen være..

🤔 ET SUNT OG GODT ALTERNATIV

Disse passer like godt til den eldre generasjon som til barna, og la gjerne barna være med på å lage disse slik at..