Kosttilskudd kan gi deg uttellingen du er ute etter når du trener. Mange har nå fått øynene opp for BCAA (branched-chain amino acids). Det er et tilskudd som hurtig gir resultater som synes.

Hva er BCAA?

BCAA står altså for branched-chain amino acids. Det er ikke noe mer komplisert enn en forgrenet aminosyre som inneholder tre aminosyrer som er svært viktige for bygging av muskelvev i kroppen: isoleucin, leucin og vanilin. BCAA er enkelt og greit en ingrediens du finner i protein.

Ved å skille ut de tre aminosyrene får du et tilskudd som vil bidra til at du kan bygge større muskler hurtigere såfremt du trener riktig, og bruker produktet på optimal måte. BCAA finner du i pulverform, akkurat som proteinpulver.

Fairing BCAA Xpand Test
95/100 våre poeng
Fairing BCAA Xpand
Hvorfor er den best vi testet?
  • Blandes enkelt
  • Høyt antall porsjoner
  • 2:1:1 BCAA-forhold

Les også: vår stor BCAA test

BCAA Effekt

BCAA byr på en rekke fordelaktige effekter for alle som mener alvor med å bygge muskler. Den viktigste enkelteffekten er at BCAA stimulerer økt produksjon av muskelproteiner. Dette gir seg igjen utslag i bedre uttelling for din trening i form av muskelvekst. 

Du vil også oppleve at fettandelen i vev reduseres til fordel for større andel muskelproteiner. Selvsagt er denne effekten positiv for muskelbygging. 

Du kan også nyte godt av økt energi som igjen gjør treningen mer effektiv. Denne effekten er særlig synlig hvis du kombinerer BCAA med andre tilskudd, f.eks. kreatin.

BCAA vil også bidra til å forhindre at muskler brytes ned like hurtig som vanlig. På den måten beskytter du muskelvekst du allerede har oppnådd. Dette tilskuddet gjør også at restitusjon er mindre belastende og tidkrevende. Det gjør at du unngår støle muskler etter treningen.

Når skal man ta BCAA?

Du bør ta BCAA før du begynner treningsøkta. Det anbefales at du drikker tilskuddet om lag 10-15 minutter før du går i gang. Mange anbefaler også at du fortsetter å ta BCAA mens du trener. På den måten nyter du godt av flere av effektene vi nevnte i punktet over. Særlig gjelder det økt energi og mer effektiv restitusjon.

Det kan også gi god uttelling å i tillegg ta BCAA når du står opp, og før du går og legger deg. Dette vil bidra til maksimal uttelling av tilskuddets muskelutviklende effekt. 

Hva gjør BCAA?

BCAA gir musklene dine økt energi mens du trener. På den måten dannes muskler mer effektivt, og du kan trene med større innsats og tilhørende bedre uttelling. Sammenlignet med andre tilskudd har BCAA den fordelen at det byr på særlig hurtig virkning. Så snart du tar BCAA går det rett ut i kroppens muskelvev. Der bidrar det straks til å bygge muskler mens du trener.

Hvordan bruke BCAA?

Du bør ta BCAA i kombinasjon med trening som har som formål å bygge muskler. Anbefalt dose er å ta BCAA i pulverform mellom 2 og 4 ganger i døgnet. Normal dose er 6 gram pulver. Det finnes mange forskjellige typer produkter med forskjellig sammensetning og smak. Noen av dem inneholder koffein. De er det lurt å bruke til å gi økt energi under treningsøkta, men å unngå sent på kvelden av åpenbare årsaker.

KUN HÅNDPLUKKET RABATTER OG KUPONGER BARE NÅR VI FINNER NOE VERDT

Vi verdsetter personvernet ditt. Du kan når som helst melde deg av nyhetsbrevet

🏆 Hva gjør BCAA?

Sammenlignet med andre tilskudd har BCAA den fordelen at det byr på særlig hurtig virkning. Så snart du tar BCAA går det rett ut i..

🔍 Når skal man ta BCAA?

Mange anbefaler også at du fortsetter å ta BCAA mens du trener. På den måten nyter du godt av flere av effektene vi nevnte i punktet over. Særlig gjelder det..

🤔 Hvordan bruke BCAA?

Anbefalt dose er å ta BCAA i pulverform mellom 2 og 4 ganger i døgnet. Normal dose er 6 gram pulver. Det finnes mange forskjellige typer..